A Soro III li ha arribat el moment de demostrar que continua sent mereixedor de lluir la faixa roja. El campió individual començarà aquest diumengue la defensa del títol en la partida que tancarà els quarts de final de l’Individual Bankia. Serà en el trinquet de Dénia, a les 11.30 hores i amb Giner de Murla en la contra.

El de Massamagrell és clarament favorit. No hi ha res que puga posar en dubte la seua victòria, que a més hauria de produir-se amb autoritat. I és que Giner està cridat a convertir-se en important però de moment es troba lluny de les prestacions del campió. Tot i això, el de Murla serà una bona pedra de toc. Perquè és brau, amb un colp poderós i està molt rodat en el mà a mà doncs abans del trofeu absolut va participar en el sub-23.

Soro III comença hui el camí en la competició que més li agrada, que a més l’ha situat en un lloc preferencial entre les figures històriques de l’esport dels valencians. El nét del Tío Pena aspira a sumar el cinqué campionat. En tal cas es posaria a tir de pedra de dues llegendes com El Genovés i Sarasol I, que acumulen sis. Per davant d’ells solament està Álvaro, que aporta uns números d’escàndol: onze títols.

Santi, enorme

El torneig va visitar ahir el trinquet de Sueca on Puchol II va debutar i va fer bons els pronòstics en superar a Santi. Però el de Vinalesa va patir el que no està escrit. De fet, amb una miqueta de sort en pilotes molt concretes, el desenllaç podria haver sigut favorable al mitger. La confrontació es va decidir per un més que ajustat 60-55.

Puchol II va jugar a ràfegues i va caure en l’error de buscar al seu rival com si fóra un escaleter, la qual cosa permetia a Santi descarregar-se d’aire. En el tram final, el de Vinalesa sí que va millorar prou les prestacions i la tàctica. La capacitat de reacció va ser el millor de la seua actuació.

Santi va estar enorme. Les seues pilotades mataven, quan havia de defensar actuava com un escaleter i la rapidesa de cames feia que poguera ficar-se davall de la pilota. El feridor Pedrito també va contribuir des de la pedra al fet que el duel transcorreguera amb igualtat.

Individual de raspall

El Campionat Individual Bankia de raspall ja està configurat i a punt de ser fet públic, probablement demà. Mentrestant, els aficionats d’esta modalitat poden gaudir de tornejos com el Trofeu Bollo, que conclou hui a la Llosa de Ranes. Primer es decidirà la final juvenil i a continuació la professional amb Moltó i Punxa com a caps de cartell.