Alguns han patit més del que s´esperava, però les semifinals de l'Individual Bankia en la modalitat d'escala i corda han quedat configurades d'acord a les previsions. Soro III contra Marc i Puchol II contra Miguel són les eliminatòries que decidiran qui es guanya el dret de jugar pel títol més emblemàtic. Els quatre pilotaris coincidiran hui en el Marina Beach Club de València on es sortejaran els escenaris de les partides programades per al dissabte i diumenge en els trinquets de Pelayo i Massamagrell.

Soro III ha sigut l'últim en debutar per la seua condició de vigent campió i ha estat qui ha superat amb més solvència l'eliminatòria de quarts de final. El domini que ha mostrat en la competició en els darrers anys fa que siga mereixedor de la condició de favorit. Fins que algú puga arrabassar-li el títol, és el pilotari a batre.

El de Massamagrell arriba pletòric. En el trinquet de Dénia va ser una roca en defensa i tremendament efectiu en atac. Provoca l´errada del rival per intenció de joc i per consistència en la restada. I com més pesada es faça la partida, més còmode es trobarà en la pista.

Puchol II continua sent la principal alternativa a l'hegemonia de Soro III. En les competicions per equips, els dos fa temps que estan parells en el seu nivell. En el mà a mà, Puchol II ha mostrat una dinàmica ascendent amb el pas de les temporades fins a arribar a la final de l'any passat. Solament li falta el títol i pareix segur que ho aconseguirà. Falta saber quan. En el seu debut de quarts es va trobar a un excel·lent Santi, que va estar a punt de donar la sorpresa. Puchol II va començar amb dubtes per a acabar perfecte.

En Miguel trobem a un clàssic, a un purista de la pilota i campió del mà a mà en l´edició del 2010. La veterania ha fet que perda un poc de força. Però continua sent igual de perillós perquè sempre sap on ha de dirigir la vaqueta. Si el contrari, en este cas Puchol II, no està en plenitud, ell sabrà trobar el punt feble. En quarts ha superat a Pere Roc II amb problemes en la que en teoria era l´eliminatòria més equilibrada.

Marc és el futur, tot i que durant el present any s´ha consolidat com una realitat de present. Arriba més rodat que els altres semifinalistes perquè ve de guanyar l´Individual sub-23. És un pilotari molt complet, passador i de pegada a parts igual. És seriós dubte per una lesió en un dit, però confia que arribarà.