El trinquet de Bellreguard acollirà el diumenge vinent la partida més important de l’any de la disciplina del raspall, la final de l’Individual Bankia. El cartell és quasi el previst. Com s’esperava, per una banda estarà el defensor del títol, Moltó. Per a la contra hi havia més dubtes i finalment ha sigut Sergio qui s’ha classificat de manera totalment merescuda.

Els dos pilotaris coincidiran hui en la presentació de la final. Serà en la localitat de Piles, en un recinte sobradament conegut pels jugadors i postors del raspall, el restaurant Brisa del Mar, patrocinador habitual de la modalitat i lloc on s’han tancat molts desafiaments i partides especials.

Sabent de la bona relació entre Moltó i Sergio, la previsió és que siga un acte amb intercanvi de flors i elogis. A més es triarà el material de la final i se sortejarà on començarà cada un. Això sí que són dades d’importància en una partida, més si es tracta del mà a mà.

Moltó és clarament favorit. El de Barxeta es troba en disposició de confirmar que ha començat una nova era en el raspall i que el relleu en el regnat és una ferma realitat. Sempre quedarà el dubte de saber si Waldo podria haver recuperat el ceptre després de perdre-ho en la passada edició. Però el deu vegades campió ha renunciat a participar per divergències amb l’organització i no queda més que respectar la seua decisió.

En el camí cap a la final, Moltó s’ha mostrat intractable. En la seua estrena contra Ricard va ser un vendaval que va arrossegar al vencedor de la Lliga, que va caure en partida sabatera. Ja en semifinals, un sensacional Ian va fer que el campió es preocupara, almenys durant tres jocs memorables. Després, el rest de Senyera va pagar l’esforç i per a claudicar davant l’evident superioritat del seu rival.

Sergio s’estrena com a finalista del mà a mà. Ningú dubta de la condició de primera figura del de Genovés, però la seua trajectòria ha sorprés per l’excel·lent nivell demostrat en una competició en la qual mai havia sobreeixit. En el debut va passar per damunt de Pepe, finalista en 2014. I en semifinals va superar contra pronòstic a Punxa per 25-15, a més en casa del pilotari de Piles. Va ser una batalla èpica. El joc d’aire és la seua gran basa. El dubte és que puga aguantar el ritme que imprimirà Moltó.