22 de noviembre de 2016
22.11.2016
PROFESSIONALS

Altre reconeixement als campions

La Diputació es suma a les felicitacions als campions individuals, Puchol II i Moltó

03.02.2017 | 12:43
Altre reconeixement als campions

Puchol II i Moltó estan de moda. Els campions individuals de l´escala i corda i el raspall van retre ahir un altre homenatge, esta vegada en la Diputació de València. I fins allà que se n'anaren els dos números un, acompanyats pel president de la Federació, José Daniel Sanjuán. Perquè els agrada que es reconega el valor de tan emblemàtic títol. Però també per a aprofitar l´atenció que se li està prestant a la pilota. Estan fent pàtria.

Els guardons aconseguits per Moltó i Puchol II valen tant com els de qualsevol altre que hi haja guanyat el Campionat Individual. Però, enguany, l'endemà de les dues competicions ha tingut un ressò mai conegut, a la vertadera altura de la cita. «Personalment és molt satisfactori que et reconeguen el treball i els assoliments. Però a més està l'aspecte col·lectiu, el fet que la pilota tinga presència. Ser rebut en la Diputació, pel President de la Generalitat o tenir un homenatge a Mestalla fa bastant soroll, per a bé, i açò és positiu para la pilota. Estem en boca de tots», diu Puchol II.

Moltó, fins i tot, se sorprén per la repercussió mediàtica. I com el seu company, posa per davant els interessos generals de l´esport del qual ara és abanderat. «Estic molt agraït per estos reconeixements als quals no estem acostumats en el raspall, on no es solen fer tants. O almenys, a mi no em feren tants en la consecució del títol de l´any passat. Però el més important és que la pilota està generant notícies que tenen repercussió més enllà del nostre espai habitual. A veure si en el futur poden ser més. Seria un bon símptoma. A més, li estic agafant el gust», explica rient.
Els pilotaris van ser rebuts per Isabel García, responsable de l´àrea de Joventut, Igualtat i Esports, a qui li regalaren una samarreta signada. El detall li va fer il·lusió. «La ficaré en un lloc preferencial» va dir.

De no conéixer l´esport, com va reconéixer en el seu primer acte en la pilota al poc d´estrenar el càrrec, la diputada s´ha convertit en espectadora habitual de les cites més rellevants i impulsora d´altres, principalment relacionades amb les dones. García també va destacar que «la Diputació és la institució que més destina a la pilota». En l´últim pressupost, la partida va ser de 420.000 euros, que es distribueixen en la promoció de l´esport base, l´àmbit professional, l'esport femení, el reforç a les escoles de tecnificació i la selecció valenciana.

García també es va interessar per la situació del col·lectiu de professionals, on hi ha incertesa de cara al model de gestió en el futur més immediat. El president federatiu li va posar al dia dels darrers moviments, de la passada reunió amb els trinqueters i de la programada hui amb els pilotaris. La diputada va aportar idees, com generar exclusivitat reduint el nombre de partides.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook