La pilota serà motiu d’estudi i debat en els pròxims dies en un curs creat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) i una nova jornada de la Càtedra sorgida del conveni entre la Generalitat i la Universitat de València (UV).Càtedra

En la seu de la UIMP a València hui comença el curs ‘La tradició rendible. Models d’ús de la cultura popular com a recurs econòmic’. Segons expliquen els organitzadors es tracta d’una iniciativa pensada «per als nous emprenedors i per als empresaris experimentats que desitgen reinventar-se, per als artistes i interessats en la gestió cultural i per als estudiants universitaris».

Durant tres dies s’analitzarà el moviment empresarial i les possibilitats de negoci que genera la cultura popular i tradicional valenciana així com el seu funcionament, la sostenibilitat i l’acceptació entre la societat. El torn de l’esport autòcton serà demà amb la ponència en la qual participaran Paco Cerdà, periodista de Levante EMV, i Javier Nadal ‘Dorín’, pilotari i gerent de Val Net.

El dissabte, l’auditori Juan Varea de Borriana acollirà una nova jornada de la Càtedra de la pilota valenciana. Amb el lema ‘La comunicació i el màrqueting a la pilota’, durant el matí es succeiran distintes ponències i taules redones.

L’encarregada d’obrir el foc serà la periodista Tona Català, que abordarà la presència de l’esport autòcton en els mitjans de comunicació. En les xarrades posteriors participaran més periodistes especialitzats en pilota, entre els quals es troben els redactors d’este diari i de Levante-EMV, entre altres mitjans. També intervindran pilotaris, empresaris i membres de la Federació.