Javier Sansó León, ‘Javi’, tindrà una peça musical inèdita, dedicada pel músic i compositor, José María García Montalt de Museros que, segons diu, vol rendir homenatge «al millor jugador que ha tingut el poble de Massalfassar en totes les èpoques i que en l’actualitat és un dels millors mitgers professionals».

L’obra, un pasdoble, serà estrenada el proper dissabte per la Banda Unió Musical de Massalfassar, sota la batuta del mestre Daniel Olmos dins del Concert de Santa Cecilia programat en la Casa de Cultura a les 19.30 hores. I serà a la fi de la primera part. També s’ha editat un CD amb esta obra i quatre peces més del mateix autor.

El compositor explica que»conec a Javi des de menut, quan venia al trinquet de Museros a jugar amb jóvens d’allí i sempre ha sigut un jugador que m’ha encantat. I a força de lluitar ha triomfat i des de fa anys està entre els millors mitgers. Per tant, igual que en el seu dia vaig dedicar un pasdoble a grans figures com Sarasol I, Álvaro i Soro III, ara també n’he compost un per a Javi, amb molt de gust i il·lusió».

García Montalt, músic al llarg de vint-i-cinc anys de la Banda Municipal de Barcelona, ha guanyat tres premis del Concurs Nacional de Pasdobles de la Junta Central Fallera, dedicats a les falleres majors de València. I és membre de l’Associació de Compositors Valencians.

Per la seua part, Javi declara que «em suposa gran satisfacció ja que José María és, a més de compositor, gran aficionat a la pilota. Que haja fet un gran treball així i me l’haja dedicat té molt de mèrit i és d’agrair. També estic molt content perquè es farà l'estrena per la banda de Massalfassar i davant la meua família i els meus amics. És tot un detall que vull agrair a la banda i a l’Ajuntament, per haver col·laborat en la presentació de l’obra», diu.