El diumenge pel matí es va viure un gran ambient amb les finals de primera i juvenils, el plat fort del programa de finals del cap de setmana. Els clubs de Beniparrell, Meliana, Quart de les Valls i Marquesat ompliren de seguidors la instal·lació municipal. La final de juvenils la va guanyar l´equip de Beniparrell després de derrotar amb solvència a la de Meliana. Tot i jugar-se quinzes molt bonics i disputats, la qualitat dels jugadors de l´Horta Sud els feia sumar sempre més punts al seu marcador. Jorge, Hilari, Luis i Adrià aconseguiren el segon gran títol de la temporada, després de guanyar l´Autonòmic, davant Guillem, Miquel, Pere i Arturo. Hilari va ser el més destacat en la final juvenil per la seua tècnica i elegància.

La gran final de primera categoria va ser dominada de principi a fi per l´equip del Marquesat, que va ser molt superior als seus rivals de Quart de les Valls, els quals acusaren la baixa de Montesa, rest habitual. Pau, Nando, Sopetes II i Benja guanyaven amb autoritat aquest títol, el segon de forma consecutiva per a les vitrines del seu club. Per part de l´equip de Quart de les Valls jugaren Álex, el Xato, Juan Antonio i Miguel Ángel. El jove Álex deixava bons detalls tant al bot, com al rest, acompanyat per el Xato, però no pogueren amb la pegada i fortalesa de l´equip de Marquesat, molt complet en totes les seues línies. A més, el feridor Benja va ser un factor molt important, completant una gran final en la seua posició.

El club de Beniparrell aconseguia el trofeu especial Edicom de promoció com a millor club en sumar els resultats del seu primer equip senior, semifinalista en la primera categoria, i l´equip juvenil, campió en la seua competició. Van lliurar els trofeus i medalles, el director general de l´esport, Josep Miquel Moya, el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, el gerent d´Edicom, Vicent Vilata, juntament amb autoritats dels ajuntaments d´Alfarp, Llombai i Catadau, de Quart de les Valls i vicepresidents de la FPV.

El dissabte, Meliana i Borbotó

Aquests dos clubs conqueriren els títols femenins de segona i de tercera. La primera formació de la pedania de València va aconseguir el títol de campió femení, després de guanyar en el final a la formació de Godelleta-Montserrat, per 70 a 20. Ana Belén, Mónica i Irene són les primeres campiones de galotxa d´aquesta competició després de guanyar a Sara, Andrea i Carolina. El carrer de Borbotó es va omplir de públic per a seguir a aquestes jugadores, que a poc a poc es van superant i demostren el seu gran nivell en les diferents modalitats de pilota valenciana. Posteriorment a la final femenina, es jugava la de segona masculina, en la que Meliana C guanyava després d´una partida molt disputada i emocionant davant l´equip de Beniparrell B. La final de tercera categoria era per a la formació local del Borbotó B, després d´imposar-se amb solvència a l´equip de Les Valls B. Els lliuraren els trofeus l´alcalde de Meliana, Josep Riera, la regidora de la pilota de Faura, Sara Pedrós, juntament amb el vicepresident de l´àrea de galotxa, Fede Oliva.

Triomfs de Sollana i Vinalesa

Aquestes dos formacions, amb els seus equips B, guanyaren els títols de les categories de quarta i independents, en la vesprada del diumenge passat completant el quadre de campions d´aquesta edició en la qual la localitat de Borbotó va acollir un total de 7 finals en la modalitat de galotxa en carrer. La jornada final va començar amb la final de quarta categoria, en la que amb una partida molt disputada, Sollana B aconseguia guanyar el trofeu en el seu retorn a la competició desprès d´uns anys d´inactivitat, rememorant temps antics on inclús el seu club va protagonitzar grans duels en la final de la primera categoria. En la partida que tancava la competició, Vinalesa B es mostrava totalment superior, comandant en tot moment la final de la categoria Independents, aconseguint una gran victòria basada en un gran joc del seu rest, Julio de Vinalesa, que suma un nou títol per a d´ell en aquesta temporada.

Les Parelles, a Moixent

Les finals del XVIII Campionat Autonòmic de Raspall Parelles, trofeu Diputació de Valencia, tindran el trinquet de Moixent com a seu de les mateixes. Les finals es presentaren oficialment ahir a la Llar del Jubilat de Moixent, amb la presència dels equips finalistes, junt a l´alcalde local, Teófilo Fito, el president de la FPV, Jose Daniel Sanjuan, i el coordinador de la pilota de la GVA, Sebastià Giner. La final de primera tindrà a Xeraco, actual subcampió, i Rafelbunyol, com a protagonistes, jugant-se el matí del pròxim diumenge 18 de desembre. Previament, el campió de primera femenina, Beniparrell, defensarà el títol davant la jove parella del Rafelbunyol, club que ha aconseguit representació en les dues finals de primera. Al llarg de tot el cap de setmana, es jugaran a Moixent un total de nou finals, convertint a la població de la Costera en el nucli del raspall de clubs.

Final per a Sella i Parcent

La localitat d´Orba gaudia el passat diumenge d´una molt bonica jornada de pilota, en este cas a la modalitat de llargues, amb la disputa de les apasionants semifinals de la primera edició del Circuit La Bolata. Arrancava la primera semifinal, entre les formacions de Sella i Benimagrell, tot un clàssic ja en qualsevol modalitat de ratlles. Va ser una partida vibrant, com estos equips ens tenen acostumats sempre que s´enfronten, i després de quasi tres hores la partida és resolvia per la mínima, en un marcador de 10 a 9 per als de Sella. Ja per la vesprada, és disputava la segona semifinal del Circuit La Bolata, en la que és veien les cares les formacions de Parcent i de La Vila. En aquest cas, és veia una partida molt més tàctic,a que s´enduia l´equip de Parcent en aproximadament una hora i quart, després de posar en el marcador un clar 10 a 1.

Per tant, els club de Sella i de Parcent viuran una fita històrica el pròxim diumenge dia 18 de desembre amb la disputa de la final d´aquest I Circuit a Llargues, patrocinat per la multinacional La Bolata Importa. El diumenge també hi haurà una prèvia amb jugadors juvenils de la modalitat i acte seguit arrancarà la gran final, al carrer Jorge Juan de la capital alacantina.