Ja es coneixien els equips que disputaran la XXIV Lliga Professional de Raspall - Trofeu Diputació de València però faltava saber quin seria el format de la competició així com el calendari, incògnites que acaben de ser resoltes. El tret d’eixida tindrà lloc el divendres a Genovés.

El campionat manté el sistema de les edicions anteriors, també utilitzat en la Lliga Professional d’escala i corda, però amb variacions, obligades per l’augment en el nombre de participants i pel fet d’haver començat bastant després del previst.

En primer lloc es jugarà una fase regular que enguany puja fins a les vint-i-una partides. En acabar la mateixa, els quatre primers equips de la classificació accediran a les semifinals. Esta fase ha sigut reduïda a un sol cara a cara en cada eliminatòria, que decidirà qui passa a la final. On sí que es mantenen les tres partides és en la lluita pel títol.

Entre els tretze trinquets que acolliran les partides estan els habituals en l’oferta professional setmanal del raspall, cas dels de Genovés, Bellreguard, Xeraco, Guadassuar, Piles, la Llosa de Ranes i Oliva. A més apareixen recintes de temporada com Villanueva de Castellón i Castelló de Rugat i altres que solen acollir partides de raspall amb major o menor freqüència com Dénia, Xàbia, Alzira i Pelayo. Les seus de la fase final encara no es coneixen.

Els equips participants són els següents: Moltó i Brisca; Sergio, Tonet IV i Ricardet; Pablo, Sanchis i Raúl; Montaner, Canari i Dorín; Moncho, Coeter II i Néstor; Ian, Roberto i Lorja; Ricard, Josep i Miravalles.Lliga Professional

La Lliga Professional d’escala i corda està a l’espera de la disputa de les semifinals. Una eliminatòria enfrontarà a Soro III i Javi contra Santi de Silla, Santi de Finestrat i Nacho. En l’altra, Pere Roc II, Félix i Monrarabal jugaran contra Genovés II, Dani i Carlos. Les partides s’han configurat d’acord a l’ordre de classificació en la fase regular, primer contra quart i segon contra tercer.

Les dues eliminatòries s’ubicaran mitjançant sorteig que es farà este migdia en la seu de Bankia en València. Una anirà als trinquets de Pelayo (25/03) i Vila-real (31/03). L’altra es disputarà a Guadassuar (26/03) i Pedreguer (01/04). Les terceres partides, en cas de ser necessaris els desempats, es jugarien a Vilamarxant el 7 d’abril.