Pere Roc II, Félix i Monrabal obriren la porta gran de Pelayo amb una magnífica actuació, que els ha coronat reis de la Lliga d´escala i corda. El títol, el més important per equips, té encara més valor tenint en compte la contra, Soro III i Javi, que mereixen un monument pel no menys sensacional campionat que han completat. El conjunt de Benidorm va fregar la perfecció. I va ser valent, com van anunciar els pilotaris durant els dies previs. Bona mostra del canvi d´actitud és que en el segon joc, el primer per a ells al dau, van traure una pilota seminova per a carregar.

La teoria va ser estar acompanyada per una execució magistral en la pràctica. Pere Roc II es va marcar la millor actuació personal en la present edició de la Lliga. Al dau va castigar on li fa més mal a Soro III, trobant el ´pou´ de Pelayo. I al rest va buscar la vaqueta d´aire per a evitar els rebots. Donava igual que els rivals s´encararen a la dreta perquè ja estava situat per a connectar. Per a descriure l´actuació de Félix no hi ha paraules. El que va fer el mitger va ser una barbaritat. Sobretot va pegar fort, però amb trellat, dominant la de huit gallons. I si calia aguantar, a l´escala de manera suau o correguda de mà perquè fera coses i evitar que espentaren els altres. A això cal afegir que en tot moment va cobrir al seu escaleter. Semblava que en lloc de tres jugaven quatre per la manera de multiplicar-se per la pista.

O cinc, perquè Monrabal apareixia del no-res per a ser determinant. El de Vilamarxant vol fer-se un lloc entre els mitgers. Però exhibicions com les d´esta Lliga i la seua solvència en la ferida li ho posen complicat. Una vegada més ha demostrat que una punta pot ser clau. Però al mig també fa mal: és polivalent.

Soro III i Javi no van estar al nivell de les partides anteriors de la final, de les semifinals i de la fase regular, on ho guanyaren tot. No pogueren; la gasolina té un límit i ahir pagaren l´esforç acumulat i el fet de trobar-se constantment amb tres parets. Però en cap moment van baixar els braços. Tenen gens de campions, que és el que són, esta vegada sense títol, però amb l´absolut reconeixement de la gent de la pilota.

Una victòria especial

A l´evident alegria de guanyar el títol cal afegir els xicotets detalls, tal vegada més importants, els humans. Son pare de Monrabal no cabia a la pell. Ell, que ha tastat la vaqueta, sap la dificultat i el mèrit que implica acumular dues lligues.

A Pere Roc II li va faltar temps per a pujar a l´escala i trobar, primer que res, als seus progenitors, tant patidors com amables. La trajectòria del de Benidorm està sent imparable. Va guanyar la Copa i ara la Lliga. Estos èxits corresponen, en bona part, a la dedicació dels pares, com altres tants que hi ha en la pilota. Però estos ja presumeixen de títols. Ara falta que Pere Roc II li dedique la victòria al seu ´padrí´ esportiu, Pepe Pérez Devesa, a qui la salut li impedeix anar al trinquet. Serà en la intimitat.

I per a pare orgullós, Félix, que va arreplegar el trofeu amb els seus dos fills. En la primera Lliga que va guanyar encara no hi havien vingut al món. Al menut ja li pica això de ser pilotari, com el ´papi´.

Soro III i Javi també reberen l´estima dels seus. No hi havia tristor, almenys evident. Esta vegada no ha pogut ser però la parella ha estat de deu. Com es diu en la pilota: ´a l´altra´. Segur que n´hi haurà.

"He recuperat l´alegria d´anar al trinquet"

A Soro III i Javi no els va costar reconèixer la superioritat dels rivals. Per a l'escaleter de l´equip de Vila-real la diferència va estar en el fet que «ells no han comés errades mentre que nosaltres hem patit per a fer els quinzes. Es notava que estaven més frescos i han sabut aprofitar-ho. Han sigut millors i cal felicitar-los perquè s'ho mereixen», dia. Tot i la decepció per la derrota, Soro III també manifestava la seua satisfacció per com hi havia transcorregut el campionat.

«He gaudit molt amb esta lliga i ha sigut un plaer compartir-la amb Javi i Pedrito. Abans de començar havíem rebut alguna crítica i a mi m'ha servit per a recuperar l'alegria d'anar al trinquet», explicava el pilotari.