Dissabte el trinquet de Pelayo va viure una d’eixes jornades que es recordaran amb molt de sentiment al llarg de la història de la pilota valenciana. Hui, la ‘catedral’ continua de festa, amb més motiu, si cap, sent el 9 d’octubre. Pelayo està celebrant el més gran que es pot celebrar, la vida. Després de segle i mig, el recinte del ‘cap i casal’ ha resistit a tot i de tot ha eixit reforçat, amb més força encara. I això està celebrant estos dies, la seua renaixença. Renaixença que ha de ser la de tota la pilota valenciana, la de tots els trinquets, carrers i frontons allà on bota una pilota de vaqueta, de badana o de tec.

Pelayo ha de ser de tots i per això és fidel a la seua escala i corda, però obrint-se al raspall, a les falles o al món dels clubs. Hui és una gran mostra d’eixe esperit vertebrador i integrador. En la jornada de hui hi haurà més de deu hores seguides de pilota.

La primera partida de dia està anunciada a les 10.30 hores. Torna el raspall professional. S’enfronten dos trios, el de Sergio, Roberto i Ricardet enfront del de Ricard, Brisca i Lorja. Al cartell original estava anunciat Marrahí, però el pilotari del Poble de Castelló continua recuperant-se d’unes molèsties físiques. En principi sí que podrà jugar el Campionat Individual.

La segona partida professional del dia vindrà a continuació. Amb la corda al mig del trinquet s’enfronte dues parelles, Soro III i Raúl davant Marc i Félix. Cadascuna de les dues partides professionals tindrà un premi de 300 euros.

De vesprada es juguen les diferents finals de la Supercopa de clubs. A les 16 hores s’enfronten Faura i Alfara de la Baronia. A continuació la final femenina entre Beniparrell i Rafelbunyol. Tancarà la jornada l’encontre al raspall entre Xeraco i Bicorp.

A més de Pelayo la jornada del 9 d’octubre està inundada de pilota per tots els racons del nostre territori. La Pobla de Vallbona, amb la presència de Puchol II, Riba-roja, Palma de Gandia, Castelló, Olocau, Xeraco, Loriguilla o Xàbia són algunes de les moltes localitats que han programat partides i activitats vinculades amb la pilota.