La selecció valenciana de pilota ja està a terres colombianes per a començar disputar hui el Mundial. L’expedició valenciana ha carregat les seues maletes d’il·lusions per recuperar la corona de reis del món absoluts. Es juga a les modalitats de llargues, joc internacional, One Wall i l’especialitat autòctona anomenada Chaza, molt semblant a les llargues valencianes. Totes elles sumen punts per igual i la suma total corona al campió absolut. Eixe és l’objectiu de Pigat i els seus, si bé, el tècnic té una peculiar fixació, el títol en la modalitat de llargues, una disciplina que als últims campionats sempre ha caigut a favor de belgues i holandesos.

Pigat ha apostat per la combinació entre experiència i joventut, amb pilotaris experimentats com Martínez o Genovés II o la joventut de Pere Roc II o José Luis: «És un equip que opta a guanyar-ho tot. Crec que hem fet la barreja perfecta. La veterania de Martínez pot ser clau en moments importants. Genovés II també és una peça clau. Són dos jugadors referents per a tot l’equip. Després hi ha jugadors que també tenen molta experiència com Santi i joves amb molt de futur, però que ja saben mantenir responsabilitats com Giner, Pablo de Sella, José Luis o el mateix Sacha, qui serà fonamental en la modalitat de One Wall. Crec que és el millor jugador d’Europa i tindre una bona puntuació en esta disciplina serà clau per als nostres interessos». Precisament tot l’equip està pendent del jugador d’Orba, qui ha viatjat amb molèsties físiques.

Pigat també té dipositades moltes esperances en l’equip femení: «Estic convençut que donaran moltes alegries. Juguen en la modalitat de One Wall i crec que estan preparades més que mai per a ser campiones del món. Han treballat molt i tinc clar que tindran el seu premi».

En principi, els grans rivals dels valencians tornaran a ser seleccions com Bèlgica i Holanda, però a Pigat també el preocupa els canvis radicals de l’oratge: «És una zona on fa molta calor i de sobte cau una tempesta de por. Quan anàvem a entrenar, jo sempre resava perquè ploguera, però no ha caigut ni una gota en tots els entrenaments que hem fet a València».

El seleccionador valencià tampoc oblida el ‘mal de l'Equador’, quan pràcticament tot l’equip va caure malalt pel canvi d’alimentació i els resultats esportius van ser discrets: «Espere que no torne a passar. He insistit sobretot en l’aigua. Els he dit que sempre aigua en botella i també molta crema solar per la calor».