El rest ha sigut el gran dominador del raspall des que Waldo va cedir la corona i fins al passat mes de novembre, quan Ian li va arrabassar el ceptre en el Campionat Individual. El mitger és una llegenda de la pilota que des de fa quasi dues dècades imparteix mestratge en els trinquets. Els dos il·lustres de la vaqueta es trobaran el diumenge a Xeraco en la primera semifinal de la Lliga Bankia de raspall. Un es quedarà a cinc jocs del títol i l’altre haurà d’esperar fins a la pròxima edició.

Moltó i Coeter II representaren ahir als seus equips en la presentació de l'eliminatòria, que va tindre lloc en el consistori de la localitat saforenca. Ambdós coincidiren en el fet que serà una batalla digna de veure. I és que, si bé la trajectòria en la fase classificatòria ha estat marcada pels alts i baixos, els dos trios arriben pletòrics al tram decisiu del torneig.

Coeter II considera que la partida es decidirà «per quinzes puntuals». I com que veu que Moltó ha recuperat el nivell que ostentava quan era el número u, «el millor serà carregar el joc en els de davant -Tonet IV i Lorja-, que són més jovenets i amb menys experiència, a veure si podem provocar que fallen», comenta.

Per a Moltó, Sergio, Coeter II i Néstor són ara «un trio sòlid, al contrari que quan començaren, que estigueren una miqueta marejats», diu. És per això que el de Barxeta no es fia de la victòria en la fase regular. «Aquella partida va ser la primera del campionat. Cap dels dos equips arribàvem acoblats com ho estem ara i, per tant, no és un referent de cara a la semifinal. Ara és un altre món, un altre trinquet», afegeix.

Pel que fa al trinquet de Xeraco, les dues figures consideren que és un bon lloc per a jugar-se la passada a la final. «És ràpid i li cauen moltes pilotes de la galeria. És més favorable al dau. Per tant, estaria bé guanyar la reballada», explica.