10 de marzo de 2018
10.03.2018
II Va de Dona

La catedral s´omple d´il·lusió

La pilota femenina es reivindica a Pelayo en una multitudinària jornada festiva

10.03.2018 | 14:36
La catedral s´omple d´il·lusió

Li diuen Emilia Gómez Muñoz, però el seu nom esportiu en la dècada dels quaranta era Emili. És una de les primeres dones que es va federar per a jugar a pilota. Una pionera, que està a punt de complir noranta anys. Ahir va presenciar amb la il·lusió pròpia d´una xiqueta, acomodada en un seient de la galeria del dau, a les dones que han seguit el seu camí. A més d'il·lusionada, estava orgullosa.

El trinquet Pelayo va acollir la segona edició de Va de Dona, una jornada entre festiva i reivindicativa en la qual, clar, el protagonisme és d´elles. Sobretot de les que es vestiren de curt. A les 17.00 hores, les quasi anònimes que cada cap de setmana competeixen en els diferents tornejos. Les més jóvens demostraren que hi ha nivell. I les ´veteranes´, que la pilota també pot ser una bona opció per a divertir-se, més enllà de la competitivitat.

Les vertaderament competitives són les participants de la pròxima edició de la Lliga Bankia d´Elit de Raspall Femení. Els sis equips van estar presentats en un acte més habitual amb noms com Puchol II, Soro III, Moltó o Ian. Però el públic que omplia l´escala les reconeixia amb ovacions, com si dels millors professionals es tractara.

Estes sí que ratllen alt, com s´ha pogut comprovar en nombroses ocasions. Inclús hi havia campiones d´Europa i medalles de bronze en els mundials, senyal que la pilota femenina valenciana no ha d´envejar res a altres en teoria més consolidades.

Unes quantes d´estes campiones, concretament Noelia, Fanny, Victoria i Joana, compartiren pista amb dues llegendes com Waldo i Moro, en la partida amb la qual culminava la vesprada dins del trinquet i que donava pas al concert del grup Bajoqueta Rock.

Abans hi hagué un concurs de tretes, que va guanyar Ana Puertes. I reconeixements a tres vides dedicades a la pilota, les de Begoña Castillo, Amparo Pascual i Elvira López. Una representació del Levante UD femení i l´atleta Concha Montaner, també participaren en la jornada. Tot això presidit per una dona, Ana Belén Giner, que dirigirà la Federació fins al dilluns.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook