Quan la Fundació es va presentar en la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, els diferents actors de la posada de llarg insistiren en el fet que un dels principals objectius és dignificar la figura del pilotari. Això exigeix captar nous mecenes i mantenir als que ja hi havia.

La nova institució gestora del món professional es va assegurar ahir la continuïtat, durant un any, de la col·laboració amb la cadena de supermercats Masymas. És a dir, el calendari mantindrà una de les cites que millor acceptació té entre el públic i els jugadors, el Trofeu Mixt, que es disputa en les modalitats de raspall i escala i corda.

D’acord a les declaracions del director general de la companyia de supermercats, José Juan Fornés, la Fundació no va haver d'insistir massa per a aconseguir que es mantinga el vincle. "La pilota forma part de la cultura dels valencians i l'hem de defendre. És un esport espectacular, heretat dels nostres avantpassats, que hem de traslladar a les noves generacions. També els seus valors, com la competitivitat, l'esforç, el sacrifici i el treball en equip", explicava.

El trofeu, que en realitat en són dos i té el valor afegit de reunir en la mateixa sessió a les dues aficions, encara no té data. Però sí la jornada solidària que esdevé des que Masymas va arribar a la pilota. Un dia a l’any s’organitza una partida de primer nivell per a ajudar econòmicament a una entitat sense ànim de lucre. Serà el pròxim dissabte a Pelayo on Puchol II i Héctor s’enfrontaran a Genovés II, Pere i Tomàs II. Els diners es destinaran a la Casa Caridad de Valencia.

Dos dels contendents participaren ahir en l’acte de la signatura del conveni. Héctor va fer una intervenció pròpia d’un portaveu, en este cas del col·lectiu de pilotaris. "Amb els temps que corren, la crisi que hem passat i les dificultats que hi ha en la pilota, els jugadors estem molt agraïts per la implicació d'empreses com Masymas, perquè el seu és un suport que no busca tant el retorn sinó ajudar", comentava.

Pere, que com la família Fornés, és natural de Pedreguer, també va mostrar el seu agraïment, però d’una manera més personal: "És un orgull jugar en nom de Masymas, perquè sempre m'han donat el seu suport, des dels meus inicis com a pilotari. Ens fa falta gent que vol tant tot allò que és valencià".