28 de marzo de 2018
28.03.2018
DESTACADOS

Pilota a l´escola és bolca amb el ´Dia de l´Esport´

Molts centres escolars trauen la pilota al carrer o als poliesportius

28.03.2018 | 11:45
Pilota a l´escola és bolca amb el ´Dia de l´Esport´

A través del Programa Educatiu «Pilota a l´Escola», molts han sigut els centres escolars que han tret la pilota al carrer o als poliesportius amb motiu del Dia de l´Esport a la Comunitat Valenciana, celebrat ahir dimarts 27 de març, gràcies a la iniciativa impulsada per la Fundación Trinidad Alfonso i per la Generalitat Valenciana. De nord a sud, a la província de Castelló, concretament en Nules, els alumnes del CEIP Nou Pedro Alcàzar, encapçalats pel seu mestre Rafa Barroso assistien a una jornada de pilota al carrer de La Torre, amb la companyia dels tècnics Pablo de Borriol i Mezquita. A la localitat de Faura, el CEIP Sant Vicent Ferrer celebrava aquesta jornada del Dia de l´Esport al carrer de galotxa municipal en un matí farcit de figures importants del nostre esport com són Àlvaro de Faura, Jose Salvador, Llopis i el tècnic Juanba.

Al poliesportiu municipal de l´Eliana és concentraven tots els alumnes del CEIP El Garbí, de la mateixa població. En aquest cas, la pilota valenciana ocupava un dels espais centrals amb el trinquet i el carrer de galotxa, on Ana Belén, Mamen i Bueno – recent subcampió de la lliga professional d´escala i corda – desenvolupaven una sessió especial amb el quart curs d´aquest centre. A Buñol és celebrava de manera molt intensa aquest 27 de març on els tres centres de la localitat, el CEIP Cervantes, CEIP San Luís i el Colegio Atalaya, és desplaçaven fins el poliesportiu El Planell, on totes les activitats proposades estaven vinculades a la pilota. Des de modalitats com el raspall o frontó passaven a jocs derivats d´aquestes com són el Pilota-Gol o el Mocador-Raspall. Jornada en aquest cas que no s´haguera pogut celebrar sense la col·laboració de la regidoria d´esports i la associació «Buñol es deporte».

A més d´aquestes activitats especials, és duien a terme sessions ordinàries en el Col.legi Claret de Xàtiva, el CEIP Divina Aurora de Tavernes de la Valldigna, el CEIP Severí Torres de Villanueva de Castelló i el CEIP Sant Antoni de Pàdua de Xeresa. En definitiva, la jornada d´ahir, commemorativa del Dia de l´Esport està cada volta més marcada pel nostre esport, per la pilota, i ja són molts els centres que aprofiten aquesta efemèride per donar a conèixer la pilota valenciana entre els seus alumnes i veïns.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine