02 de abril de 2018
02.04.2018
FUNDACIÓ PILOTA VALENCIANA

De l´inici a la transició, i ara cap a la consolidació

Les noves àrees de la Fundació estaran operatives des de demà

02.04.2018 | 14:36
De l´inici a la transició, i ara cap a la consolidació

La Fundació per la Pilota Valenciana va de bo. Abril va ser el mes que es va fixar per a passar del començament a la consolidació i a partir de demà estaran operatives dues de les àrees que han de ser fonamentals, la de la direcció esportiva i la de màrqueting, comunicació i patrocinis, que reforcen a les ja existents.

La direcció esportiva serà responsabilitat d´un gran conegut en la pilota, d´una llegenda de l´esport dels valencians, cas de Waldo. El d´Oliva és l´encarregat de la planificació anual de les competicions, les contractacions i seguiment esportiu dels jugadors i la coordinació amb els jutges i trinqueters.

L´encarregat de coordinar l´elaboració del pla estratègic de comunicació és el doctor en Ciències de la Comunicació i expert en màrqueting esportiu, Guillermo Sanahuja. I si bé estes actuacions són de vital importància, esta àrea en tindrà una altra essencial, la recerca de nous patrocinadors. I és que la principal comesa de la Fundació és aconseguir l´estabilitat que mereixen els pilotaris professionals. És a dir, que els jugadors puguen viure dignament del seu treball.

Una altra novetat és el canvi en la presidència, càrrec que des del passat dijous i per unanimitat del Patronat ostenta Josep Maria Soriano, que substitueix al també president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan. Quan la Fundació va començar a caminar el passat mes de novembre es va donar un temps per a definir la seua estructura. Existia i supervisava, però deixava fer. Com la Federació havia tutelat el món professional durant l´últim any es va considerar oportú que continuara al capdavant de la gestió. Ara, una vegada que s´ha concretat l´organigrama, la Federació cedeix eixes competències, però continua estant en el Patronat i en la Comissió Executiva.

En l´estrictament esportiu no és previsible que es produïsquen canvis a curt termini. El més probable és que en este any que va de la transició a la consolidació es mantinga el calendari de les darreres temporades. En la modalitat d´escala i corda, el més imminent és la disputa del Trofeu Universitat de València, que comença el dijous en el trinquet Pelayo. Pel que fa als campionats oficials, el pròxim serà la Copa Diputació de València, tant en la disciplina per dalt corda com en la de raspall.

Altres de les cites de més renom que han de vindre són els tornejos mixtos Savipecho, Masymas i Fundació José Luis López, que també es disputen en les dues modalitats, així com el Diputació València de frontó, que es juga en estiu. A més estan els auspiciats per les mancomunitats de la Safor i la Ribera Alta, amb vint i quinze anys de vida respectivament i un bon nombre de trofeus de curta durada. I a finals d´any, el Mestres i els individuals.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook