La singularitat de concentrar a huit dels millors professionals de la disciplina per dalt corda per a la disputa de tres partides de durada més reduïda de l’habitual, va congregar a un bon nombre d’aficionats ahir en el trinquet de Guadassuar, on es va celebrar la sexta edició del Trofeu Primavera. El títol va ser per a Puchol II i Carlos, que en la final es van imposar a Marc i Santi per 30-5.

Si cal destacar a una de les formacions, i no només per proclamar-se vencedors, cal apuntar a la parella composta per l’escaleter de Vinalesa i el mitger de Genovés. La seua superioritat va quedar patent tant en la partida de semis, com en la final.

La vesprada va començar amb l’enfrontament entre Pere Roc II i Jesús, i Marc i Santi. Les dues parelles van anar calfant la maquinària a mesura que anaven caient els quinzes, d’una banda i d’altra. Però unes semifinals caracteritzades per jugar-se a 25 tantos tenen el perill de no tindre marge d’error perquè, quan et descuides, s’ha acabat la partida.

En posar-se 15-20 per a Marc i Santi, els espectadors tingueren l’oportunitat de presenciar un joc pel qual pagava la pena haver comprat l’entrada. Fins a sis ocasions de sumar un últim quinze i fer el joc tingueren Marc i Santi. Tres vals tingueren Pere Roc II i Jesús, que sí sumaren i passaren al dau. Amb iguals a 20, van ser el rest de Montserrat i el mitger de Finestrat els qui s’emportaren la victòria.

La segona semifinal la disputaren Puchol II i Carlos, que vestien de roig, i Genovés II i Javi. El xoc va ser prou menys renyit que el primer, amb victòria de la parella roja per 25-10. Tot i això, hi va haver pilotades molt boniques, amb Genovés II buscant el palquet per fer mal als seus rivals i grans parades de Carlos. La solvència del de Vinalesa i el bon fer del seu company els feren escapar-se ràpidament al marcador.

Ja amb el cartell configurat, tornaren els quatre pilotaris a les lloses per disputar la final d’un trofeu que va conéixer als seus campions en menys de tres hores. La partida final no va tindre molt de misteri. Els campions es feren amb Marc i Santi amb contundència. Puchol II va tirar no únicament de força, sinó també de tècnica, per incomodar als contrincants i que no pogueren desplegar les seues armes. Tot i que el de Finestrat enviava autèntics míssils per dalt corda, no va poder jugar tant com a la semifinal contra Pere Roc II i Jesús.Mixt

La següent cita d’especial rellevància tindrà lloc demà en el trinquet de Benissa on comença la tercera edició del Trofeu Mixt Masymas. El recinte alacantí acollirà la primera eliminatòria del torneig d’escala i corda, partida que enfrontarà a Pere Roc II i Javi contra Marc, Santi i Bueno. La competició de raspall començarà dissabte a Bellreguard.