La pilota es pot practicar, veure i també percebre, com va ser el cas d’un grup de venedors de l’ONCE, que ahir van triar Pelayo com l’escenari on celebrar la seua jubilació.

Al voltant de setanta persones, entre els venedors i acompanyants, es donaren cita ahir al trinquet de la capital, on van conéixer com és l’esport dels valencians i de quina manera es juga.

La sessió va començar amb el visionament, per a alguns audició, d’un vídeo explicatiu de la història de la pilota. «La gran majoria desconeixia el joc, s’han mostrat molt interessats i han fet moltes preguntes. Ha sigut una experiència que els ha agradat», diu Alfredo Hernando ‘Fredi’, director de Pelayo.

De la teoria es va passar a la pràctica. En primer lloc, el grup va comprovar de quina manera s’arreglen les mans els pilotaris, part de l’esport que per a molts jugadors és pràcticament una litúrgia. A continuació, amb molts dels presents asseguts a l’escala, van ser obsequiats amb una xicoteta exhibició.

Però el que més els va impactar va ser tindre en les seues mans la pilota, la de badana i la de vaqueta, sent esta última la que va generar més comentaris en saber la complexitat de la seua elaboració.