Ja està preparada la segona edició del Campionat Autonòmic de Frare - Diputació de Castelló, que enguany es jugarà a les localitats de Traiguera i al Barri d’Enroig (Xert). L’objectiu d’esta jove competició és el de recuperar i mantenir la modalitat autòctona de pilota valenciana més destacada a la província del nord de la Comunitat.

En la presentació, celebrada a la seu de la Diputació de Castelló, va quedar manifesta la predisposició dels diferents estaments per tal de continuar treballant de la mà, i que esta iniciativa perdure en el temps per a mantenir la rica diversitat de la pilota valenciana.

No es pot passar per alt l’esforç del Club Pilotari Castelló, que treballa a destall per la conservació de la modalitat de frare i del qual va partir la iniciativa de crear el trofeu. Lluís Ramos, representant del club, va destacar que enguany la competició presenta una sèrie de millores respecte de l’edició anterior. «Tractarem que vinga més gent de fora, la competició començarà divendres 6 de juliol amb les categories escolars i femenines, mentre que dissabte i diumenge serà el torn de les categories federades i recreatives, respectivament», va comentar.

Pablo de Borriol, únic pilotari professional de la província, es va proclamar campió en l’edició de l’any passat. L’escaleter, que continua immers en la seua recuperació per a tornar a jugar al trinquet, també va participar en l'acte.

Les inscripcions, per a les diferents categories, estaran obertes fins al pròxim dimecres 20 de juny, tot i que podrien tancar-se abans en cas que s’esgoten les places disponibles.