Va de bo per a les copes, els altres grans campionats oficials professionals per equips juntament amb les lligues, que en este cas estan patrocinats per la Diputació de València. I a la seu de la institució provincial es van presentar ahir els equips participants, el calendari i el sistema de competició.

Els dos tornejos mantenen la principal senya d’identitat, que és la configuració dels equips en parelles. També el format. En cada Copa s’han establert dos grups de quatre formacions que completaran una fase regular de tots contra tots. Una vegada completades les dotze partides els dos primers de cada grup accediran a les semifinals, que d’esta manera seran confrontacions inèdites.

La Copa de raspall començarà abans, concretament demà a Castelló de Rugat. En esta mateixa ronda es visitaran també els trinquets de Dénia, la Llosa de Ranes, Bellreguard, Oliva, Guadassuar, Genovés, Xeraco i Piles. Les semifinals es disputaran els dies 29 i 30 de juny i la final el 7 de juliol en trinquets que encara s’han de determinar.

La competició per dalt corda arrancarà el divendres 15 a Sueca i fins al 2 de juliol passarà pels trinquets de Borriana, Pedreguer, Massamagrell, Vila-real, Dénia, Pelayo, Murla, Guadassuar, Vilamarxant, Llíria i la Pobla de Vallbona. Les semifinals tindran lloc els dies 6 i 7 de juliol i la final el 14 del mateix mes. En este cas tampoc hi ha seus per a la fase final.

El sistema de competició no ofereix sorpreses, però més d’un es podria sorprendre amb la configuració dels equips, on hi ha absències més que destacades, sobretot en la disciplina d’escala i corda.

Els pilotaris triats segons el criteri dels trinqueters i amb el vistiplau de la secretaria tècnica de la Fundació han fet mèrits de sobra per a entrar, però crida l’atenció que s’han quedat fora pesos pesats com Santi de Finestrat, Pere i Félix, a més de Monrabal II, que en l’edició anterior va ser campió amb Puchol II. Tots ells seran reserves, com també Santi de Silla, Fageca, Pablo de Sella, José Salvador, Ferrer, Bueno i Álvaro.

En la Copa de raspall els reserves són Badenes, Vercher, Moncho, Ricard, Coeter II, Seve, Gabi, Ricardet i Lorja.

Dos milions en subvencions

A la presentació també es va anunciar que la Diputació de València invertirà 2 milions d'euros en la recuperació de trinquets i espais vinculats a la pilota entre el que queda d’any i el 2019. «Estes inversions tenen per objecte ajudar als municipis a recuperar trinquets oblidats amb l'impuls que açò pot suposar per a l'esport base i la pedrera», explicava Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València.