Al Pavelló d’Esports Municipal de Benicarló es va celebrar ahir la darrera jornada del programa educatiu Pilota a l’Escola, que un any més s’acomiada augmentant el nombre de col·legis visitats i de menuts als quals se’ls ha donat a conéixer la pilota valenciana. Enguany han sigut més de 18.000 alumnes i al voltant de 450 centres.

El programa no solament mostra l’esport dels valencians a l’alumnat. A més s’assessora el professorat, la qual cosa és de vital importància perquè la pilota continue tenint presència durant el curs escolar i no siga solament cosa d’un dia. Les classes han estat impartides pels tècnics federatius, sent molts d’ells pilotaris professionals o ja retirats.

La gran majoria dels xiquets que s’han beneficiat de Pilota a l’Escola són de primària, si bé en este curs s’ha ampliat l’actuació a 26 instituts i centres de secundària.

El director general de l’Esport, Josep Miquel Moya, va assistir ahir a la festa de la cloenda. «Hem ampliat el nombre de les trobades, pel que s’amplia també la participació en quantitat i en qualitat. Esta visió més lúdica de les trobades, que apropen la pilota als xiquets passant-s’ho bé, des de la diversió, és molt més positiva», va dir.