Al Nord de la Comunitat Valenciana va finalitzar ahir el programa educatiu ‘Pilota a l’Escola’, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. El pavelló municipal de Benicarló va celebrar l’última trobada d’aquest curs escolar. Tot i la pluja, que va fer presència a meitat matí, les partides de raspall es van desenvolupar sense cap incidència.

Uns quatre cents alumnes van gaudir d’un matí lúdic-esportiu on la pilota, com no pot ser d’altra manera, va ser el denominador comú que va unir a tots els alumnes del les comarques septentrionals de Castelló. Aquest xiquets van arribar de cinc centres educatius: CEIP Marqués de Benicarló (Benicarló), CEIP Mestre Francesc Català (Benicarló), CEIP L’Assumpció (Vinarós), CEIP Felicinda Collell (Càlig) i el CEIP Àngel Esteban (Benicarló).

Com és habitual, a banda de l’extensa programació de partidetes, els xiquets i xiquetes han s’han divertit amb els inflables i els tallers de jocs tradicionals relacionats amb la pilota .A més, tots ells han conegut en persona a MAPI, la mascota de la pilota valenciana. Per banda de la Conselleria ha assistit el Director general d’esports, Josep Miquel Moya, el coordinador de Pilota Valenciana, Sebastià Giner, junt al president de la FPV, José Daniel Sanjuán, i el regidor d’esports de Benicarló, Carlos Flos.

Josep Miquel Moya ha agraït a la FPV el seu treball organitzatiu durant el curs, «enguany hem tingut més de 18.000 participants en aquesta edició, hem ampliat el nombre de les trobades, pel que s’amplia també la participació en quantitat i en qualitat. A més hem incorporat la competició de secundaria que considerem que té un gran futur, i considere que aquesta visió més lúdica de les trobades, que apropen la pilota als xiquets passant-s’ho bé, des de la diversió, és molt més positiva».

Es tracta de la primera vegada que es fa una trobada a aquesta població i per al regidor d’esports de Benicarló ha sigut «una satisfacció poder acollir a tants menuts de diferents col·legis». Per la seua part, el president de la FPV ha valorat la importància de la participació dels col·legis en les trobades i la seua implicació en la tasca de promoció, per a que més xiquets i xiquetes coneguen la pilota de Nord a Sud. «És fonamental el treball que fan els mestres per a poder ajudar-nos i donar a conèixer la Pilota Valenciana». D’aquesta forma va concloure l’última de les Trobades que posa el fermall d’or al Programa Educatiu ‘Pilota a l’Escola 2017/2018’. Una edició que ha estat recolzada des de l’inici per la Fundación Trinidad Alfonso.