Per segon any consecutiu el trinquet de Castelló de Rugat albergarà la final de la Copa Diputació de València de raspall, segons ha fet públic l’entitat organitzadora, la Fundació per la pilota valenciana. En l’edició anterior el recinte de la Vall d’Albaida es va omplir fins a la bandera. Enguany caldrà esperar fins al dimecres 11 de juliol per a comprovar-ho.

Les seus de les semifinals també han quedat definides. La primera es completarà el diumenge 1 de juliol al trinquet d’Oliva on el primer classificat del Grup B s’enfrontarà al segon del Grup A (11.30 hores). La segona tindrà lloc el dilluns 2 juliol a Xeraco (18.30 hores) i enfrontarà al primer classificat del Grup A contra el segon del B.

La competició es trasllada hui fins a Oliva on comença la segona jornada de les tres que componen la ronda en curs. En partida enquadrada en el Grup A, l’equip de Bellreguard de Ian i Roberto s’enfrontarà al local de Mario i Brisca.

Ambdues parelles han tingut una estrena diametralment oposada. Ian i Roberto van caure en la jornada inaugural del passat dimecres a Castelló de Rugat contra Guadi i Canari, que els van deixar en 10.

Una altra derrota complicaria en molt el futur del campió individual i de la Lliga i del mitger d’Alzira perquè solament tindrien una partida més per a intentar acabar entre les dues primeres posicions del grup. En el debut els va faltar, sobretot, decisió i definició en atac.

Molt més plàcida va ser la posada de llarg de la parella que representa a Oliva, que en la nit del divendres va superar al trinquet de la localitat de Dénia a Sergio i Coeter II per un contundent 25-5. El resultat és un poc enganyós.

La primera meitat va estar igualada i la segona sí que va resultar de clar domini de Mario i Brisca. La partida va suposar el debut del rest de Bicorp en una competició oficial i el ben cert és que va rendir de meravella tot l’enfrontament. Mario va estar tranquil en tot moment, molt restador i efectiu en el traure. Però sobretot va destacar en la tàctica perquè no va deixar que Sergio jugara ni una pilota a l’aire o de rebot, que és on està el principal perill del de Genovés. Totes les seues accions buscaven el pis per a obligar a raspar al rest rival. Ara bé, el nom propi va ser Brisca. El d’Oliva és el pilotari en millor forma de l’actualitat en la seua posició i de nou ho va demostrar a un trinquet poc tocat com el de Dénia.

Hui, per tant, hi haurà duel entre números un, l’absolut del raspall i el dels mitgers. I segur que ells acapararan la responsabilitat en l’enfrontament, però Roberto i Mario tenen molt a dir. El primer ha de millorar les seues prestacions respecte a la primera partida. El segon, si les iguala, ja haurà complit perfectament.