El Trinquet Miguel Canya I de la Pobla de Vallbona va ser testimoni de la partida decisiva de la fase prèvia de la Copa President de la Diputació de València d’escala i corda. Amb la victòria de Puchol II i Carlos (60-45) sobre el conjunt d’Almussafes, amb De la Vega i Jesús, els de Vinalesa aconseguiren l’última plaça que quedava disponible de les quatre que hi havia en joc per a disputar les semifinals.

Així bé, les formacions de Genovés, Dénia, València i Vinalesa, són les quatre afortunades que continuen endavant en la fase final d’esta competició, que va començar el passat 15 de juny al trinquet Eusebio de Sueca.

Va ser en eixa canxa on els de Vinalesa, que s’han classificat com a primers del seu grup, no deixaren anotar cap joc a Genovés II i Nacho, formació de Genovés. En aplegar a la segona jornada, l’escaleter de l’Horta Nord i el seu company Carlos, van caure a Murla davant una parella que donà la sorpresa, la de Pablo de Sella i Héctor. Els alacantins ajustaren al màxim el grup A, amb un quàdruple empat a tres punts i tot per decidir als últims enfrontaments programats.

Per la seua part l’equip de Genovés anà progressant xoc a xoc. Del risc que suposà eixa partida sabatera davant Puchol II, passaren a una altra molt digna a Vila-real, a la qual Genovés II tornà a deixar constància de les seues formes i la seua elegància per a acariciar la pilota que tanta vida li dóna. Nacho va ser fonamental també per a encarrilar eixa primera victòria per al seu conjunt, tenint encara una última bala guardada per a la partida a Guadassuar, contra els representants de Sella, Pablo i Héctor. Victòria 60-40, i accés a semifinals. La dupla va deixar clar que no es tracta de com es comença un campionat, sinó de com s’acaba.

Al grup B, els que primer aconseguiren l’accés a semifinals van ser Pere Roc II i Tomàs II, equip de Dénia. Ple de victòries per a la parella encapçalada per l’esquerrà de Benidorm. Només han deixat escapar un punt dels nou que podien aconseguir. Va ser a la partida disputada a Dénia contra Giner i Javi. L’equip de Murla aconseguí rascar eixe punt en tancar-se l’encontre amb un tanteig de 60 per 50. Ara Dénia jugarà la semifinal a Massamagrell el pròxim dimarts, contra Genovés.

Per últim, l’equip de Soro III i Salva, que representa a l’Ajuntament de València, completa este batalló de supervivents de la Copa. Sempre han jugat a gran nivell. Començaren amb derrota a un trinquet que coneixen sobradament, el de Massamagrell. A les dues següents partides, la victòria es quedà al seu costat i amb un total de 5 punts a la taula classificatòria es guanyaren el dret d’enfrontar-se en semifinals a Puchol II i Carlos, el pròxim divendres a Vilamarxant.