22 de julio de 2018
22.07.2018

Una jornada exemplar al Puig

La partida basc-valenciana va ser un èxit com la gala posterior de la Penya

22.07.2018 | 13:21
Genovés II en un moment de la partida.

Waldo va ser el gran protagonista de la jornada viscuda en la vesprada-nit del divendres al Puig. El millor pilotari de la història del raspall va ser homenatjat al frontó municipal en els prolegòmens de la partida de bascos contra valencians. Després, en la gala anual de la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig va ser guardonat amb el Premi Durà 2018, que també tenen El Genovés, Puchol i Fredi, entre altres.

En el discurs que el d´Oliva va realitzar en rebre el premi va qualificar d´exemplar al club organitzador. I exemplar van ser els dos esdeveniments.

Primer la partida, en la qual Beroiz i Yeldo es van imposar a Genovés II i Alejandro per 35-30. Als bascos els va beneficiar que es trencaren un parell de pilotes vives. Amb les més lentes van dominar la confrontació, però l´espectacle va ser de primer nivell. Esment especial mereix Yeldo que va fer un autèntic recital en els quadres alegres. Aconsellant a cada parella van estar l´homenatjat, Waldo, i el gran Juan Martínez de Irujo, una de les figures més grans de la pilota basca.

La gala va ser un acte de confraternització entre amants de la pilota, principalment entre els socis de la Penya, però amb la companyia de figures d´ahir i hui com El Genovés, Fredi, Genovés II, Puchol II, Fageca, Pedro El Zurdo, el mateix Waldo i els tres convidats especials del nord.

Tampoc faltaren a la cita grans especialistes de les tres parets valencianes com Adrián de Quart, Adrián de Museros, Alejandro, Moro i Carlos de Massalfassar, Lemay, Montesa o Pasqual.

També compartiren taula autoritats com el director general de l´Esport, Josep Miquel Moya, la diputada autonòmica Mercedes Caballero, el coordinador de la pilota Sebastià Giner i l´amfitriona i alcaldessa del Puig, Lluïsa Salvador.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine