Un dia d’autèntica festa és el que va viure ahir a Alcàsser. La pilota en el seu vessant femení va deixar constància del gran abast que té l’esport autòcton a tots els nivells i es deixà veure per diferents carrers d’este municipi de l’Horta Sud, amb l’epicentre al trinquet.

Allí, el protagonisme tenia noms propis, Ana de Beniparrell i Mar de Bicorp. Les dues grans estreles del matí que havien de disputar l’última partida del Campionat Autonòmic Individual de Raspall Bankia d’Elit Femení 2018 - Trofeu President de la Generalitat Valenciana. Tant Ana com Mar eren coneixedores del que implicava guanyar la competició.

La primera ho va fer l’any 2016 després de véncer a Amparo de Borbotó. En l’edició de 2017, es va quedar a les portes, ja que va ser Victòria qui aconseguí la corona i el ceptre de reina. Però este 2018 no se li va resistir a la de l’Horta, que amb un tanteig final de 25-15, es guanyà amb molt d’esforç el privilegi de vestir de roig durant tota la temporada.

Pel que fa a Mar, el seu any va ser el 2015, quan va eixir victoriosa, precisament, després del xoc contra la germana de la nova número u, Noelia de Beniparrell. A la jugadora de Bicorp ahir la van trair els nervis, i tot i que va començar al traure com ella desitjava, la pressió la va portar a desaprofitar eixa posició d’avantatge. «He començat molt nerviosa, no estic molt acostumada a les càmeres i a tanta gent i això ha fet que no puguera aprofitar la treta, però estic contenta perquè he donat tot el que podia i he lluitat fins al final», comentà la subcampiona poc després d’acabar. Ana sí que es va mostrar més serena i, tot i que «sabia que en el rest anava a ser molt complicat», va aprofitar la situació de la seua contrincant a la qual coneix de sobra. «Mar té una treta molt bona i he intentat jugar el màxim possible i buscar-li l’esquerra». Amb contundència, la de Beniparrell va sumar els dos primers jocs (10-0).

Però enfront tenia a una jugadora que volia ensenyar les seues armes i posant el 10-5 al lluminós va despertar una gran ovació per part del nombrós públic. El punt clau de la partida va estar quan Mar tingué l’oportunitat d’igualar a 20, amb un val - net des del rest, que l’haguera fet passar al traure amb una relativa dosis de tranquil·litat. Però Ana volgué passar a la història com la primera jugadora que compta amb dos títols individuals, després de disputar tres finals consecutives.

La seua cara de felicitat era exactament igual que la de la seua germana, que l’observava emocionada des de l’escala. La família Puertes-Espadas de ben segur que ja té el lloc reservat per al fris grec que per primera vegada s’ha atorgat a la campiona de l’Individual femení, igual que es fa amb els professionals.