La gran cita de l’estiu i probablement la més important del frontó valencià, o almenys la més singular, ja té forma. Però caldrà esperar fins al dissabte 11 d’agost per a veure en acció a les figures del trinquet que millor juguen entre les tres parets i als grans especialistes de la modalitat de les competicions federatives.

El Trofeu Diputació de València de Frontó manté intacte el format de competició. Novament seran de la partida sis parelles que han estat distribuïdes en dos grups per a la disputa de la fase regular. Una vegada concloses les sis partides programades, les dues formacions amb millor puntuació accediran a la final que es jugarà el 9 de setembre a Almussafes. Fins aleshores el torneig visitarà els frontons municipals de Museros, l’Alqueria de la Comtessa, Vilamarxant, Paterna, Dénia i Vinalesa.

En el Grup A apareix un dels vigents campions, Puchol II, que novament representa al seu poble. En esta ocasió el saguer de Vinalesa tindrà l’ajuda d’Adrián de Quart de Poblet. Tenint en compte el moment de forma de Puchol II i la fiabilitat del seu company, l’equip ja apunta a favorit.

Un altre pilotari que defensarà l’escut de la seua localitat és Adrián de Museros i a la seua esquena estaran les mans privilegiades de Genovés II. És una parella veterana amb tots els recursos que requereix la modalitat.

El grup el completen Bueno i Moro, que representaran a Vilamarxant. El mitger del trinquet ha fet un pes enrere en el frontó perquè els seus baixos li permeten desenvolupar un joc més propi dels saguers. Davant apareix un dels braços més potents d’esta disciplina.

L’altre campió, Roberto, jugarà en el Grup B en companyia de Pere Roc II. Un esquerrà que vol guanyar-ho tot i un canó en els quadres alegres. L’equip de Dénia pot resultar on còctel explosiu.

Per Paterna jugaran Fageca i el pilotari local Alejandro. El millor davanter de l’actualitat i un dels professionals que millor coneixen les singularitats del frontó. Per tant, un equip amb moltes possibilitats.

I per Almussafes, altre gran especialista que a més és de casa, De la Vega, juntament amb un jugador que ho fa bé en quasi totes les modalitats, Carlos de Massalfassar.