Després de la retirada oficial i d’algun reconeixement important com el que li va dedicar el món del frontó mitjançant la Penya Pilotaris Amics del Frontó del Puig, quedava pendent l’homenatge a Waldo amb majúscules. Serà el 14 d’agost i a sa casa, Oliva.

L’esdeveniment està sent preparat pel Club de Pilota d’Oliva amb el suport de la signatura Savipecho i la Fundació per la pilota. Els paisans del gran campió del raspall tingueren la temptació de fer-ho poc després de l’adéu com a professional del passat 13 d’abril a Piles. No obstant això, es va optar per esperar. «Som una junta jove amb moltes coses a fer i de hui per a demà no tocava organitzar res precipitat perquè Waldo es mereix un reconeixement com cal a una figura de la seua categoria. Per això ens hem donat un temps», explica Pepe Gregori, directiu del Club.

En l’homenatge s’implicarà a l’escola de pilota local, a jugadors actuals i retirats i també a la seua família. En definitiva serà una jornada per a compartir amb amics, companys, els de casa i aficionats en general. Un dia de reconeixement i a més d’agraïment «perquè Waldo ha portat el nom d'Oliva per tot arreu des de molt jovenet i durant molts anys», assenyala Pepe Gregori.

No cal dir que a Oliva estan orgullosos del seu pilotari. «Jo, dels que he conegut, sense dubte ha sigut el millor. I de la història recent també. Sí que és cert que la gent amb més edat diu que si Pepito Malonda o Císcar podrien estar per ahí, però el que està clar és que Waldo ha sigut el gran dominador d'una època i que era dels que podien jugar amb una granera davant», afegeix Gregori.

I per a mostra, un botó. En el seu palmarés acumula, entre nombrosos trofeus de tornejos de prestigi, deu títols del mà a mà, sis de la Lliga i una Copa.

L’homenatge coincidirà amb la cloenda del Trofeu Gregori Maians, que començarà el 7 d’agost amb la disputa de la primera semifinal, mentre que la segona es completarà el divendres 10. El torneig en realitat són dos paral·lels, un en categoria juvenil i el de les primeres figures. En este últim, Marrahí i Brisca obriran el foc contra Sergio i Tonet IV. L’altra semifinal enfrontarà a Ian i Sanchis contra Moltó i Canari.