01 de agosto de 2018
01.08.2018
Campionat Europeu

Un grup polivalent i a més especialista en llargues

La Selecció Valenciana debutarà dijous en l'Europeu d'Holanda

01.08.2018 | 13:08
L´expedició valenciana abans d´exir cap a Holanda, ahir a l´Aeoroport de Manises.

Demà comença L´Europeu de pilota a mà d´Holanda i la Selecció Valenciana ja es troba en terres frisones convençuda, dins de la prudència, de poder tornar a casa amb el títol absolut.

Les expectatives no podien ser altres tenint en compte que Pigat II ha mantingut el grup que va guanyar el Mundial de Colòmbia el passat mes de novembre. Solament falta Giner, el més jove dels pilotaris ´polivalents´, de qui el seleccionador ha assenyalat que continuarà confiant en ell en pròximes cites.

Polivalents i especialistes en llargues és com va definir Pigat II als seus pupils quan va configurar el llistat per a Colòmbia que ara ha repetit. Per tant, el màxim responsable de la Selecció torna a donar prioritat a la modalitat reina, però alhora vol un grup de pilotaris que puga rendir en totes les disciplines. A llargues es jugarà el dissabte i els que tenen més possibilitats d´acumular minuts són les banques Martínez i José Luis així com els alacantins Pere Roc II, Pablo i Santi, a més de Genovés II, que també coneix el joc a ratlles a la perfecció.

Sacha és altre que està més que acostumat a la modalitat més antiga, però és la principal basa en one walll, títol parcial que es decidirà el divendres. En principi i a no ser que la necessitat obligue a tirar d´ell el pilotari d´Orba ha viatjat per al joc en el frontó que solament té el frontis. En teoria, la seua parella de ball serà Bueno, que també sol ser dels més utilitzats per Pigat II en la disciplina de joc internacional, si bé no cal descartar a Puchol II, un dels més polivalents del combinat.

A joc internacional es jugarà demà dijous i ací el ventall de possibles és molt més ample. De fet és probable que en esta modalitat participen la gran majoria dels pilotaris i que el component del grup que falta per nomenar, Nacho, siga un dels més requerits. D´altra banda, pel que fa a les xiques, Ana Belén, Mar, Mónica i Victòria es fartaran a jugar. Demà a joc internacional, modalitat que s´estrena en el vessant femení dels europeus. I el dijous a one wall, on tindran més feina que els xics perquè a més de la competició per parelles tenen una altra individual.

Viatge i descans

L´expedició valenciana va eixir ahir de l´Aeroport de Manises i al voltant de dues hores i mitja després va arribar a Amsterdam. A la capital holandesa estava esperant un autobús que en una hora i mitja de viatge els va deixar a l´hotel de concentració situat a la localitat de Leeuwarden. Per cert, esta vegada sí, els pilotaris estan encantats amb la que serà la seua casa durant estos dies.

La vesprada va ser lliure. Alguns mataren els temps en el gimnàs, altres en la sauna o simplement passejant i descansant. Hi hagué qui va voler desplaçar-se fins a Franeker, que és on transcorrerà la competició, per a veure les pistes de joc, la nova tarima on es jugarà a llargues i l´alçària de la gespa del terreny de joc internacional, però no va ser possible.

Hui sí que podran dedicar tot el dia a entrenar in situ i comprovar les variacions fetes per holandesos. I demà, a pels primers títols.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine