Resten menys de dos mesos perquè Mar de Bicorb comence la seua carrera, però no l´esportiva. La jove de 18 anys ha treballat de valent i a partir d´este nou curs serà estudiant de Medicina en la Universitat de València. Un 12,33 sobre 14 en la Prova d´Accés a la Universitat i ser esportista d´elit han fet que el pròxim mes de setembre faça les maletes per traslladar-se al barri d´estudiants de Benimaclet.

El 2018 està donant moltes alegries a una xica que el passat dissabte es va proclamar campiona d´Europa individual en la modalitat de one wall. Estava sola sobre la canxa, però allí a Franeker estaven els seus pares i la seua germana donant-li tot el seu suport, i també les companyes i els companys de la Selecció. «Hi havia molt bon ambient amb tots els jugadors i en tot moment ens hem recolzat els uns als altres», comenta Mar. Especial il·lusió li va fer eixe títol que guanyà a Marrit. «A Bicorb només estic jo de jugadora i no puc entrenar mai a dobles en one wall. L´Individual era el meu objectiu, però també estic molt contenta de la plata en joc internacional». Viatjà amb un equipatge ple de ganes i tornà amb uns quants títols, entre ells el de millor jugadora jove.

Ja al Mundial de Colòmbia de 2017 tingué ocasió de viatjar amb el bloc dirigit per Pigat II i eixa bona sintonia amb el grup és també un extra de motivació quan han de jugar. A més, destaca l´oportunitat que els ofereixen estes competicions per poder relacionar-se amb jugadors de qualsevol lloc. «Hem conegut molta gent d´altres seleccions i altres formes de veure la pilota i de jugar. Les italianes, per exemple, ens van ensenyar com juguen elles a la seua modalitat».

La futura metgessa va fer un entrenament intensiu amb les seues companyes de cara a l´Europeu durant el mes de juliol. Per a la modalitat de one wall tenien la seu a Borbotó mentre que la de joc internacional estava a Massamagrell i La Nucía, on «els xics ens ajudaren a entrenar», afegeix. No li va resultar fàcil compaginar pilota i estudis durant els últims mesos. «Ha sigut difícil perquè vaig acabar en juny amb el selectiu i fins ahi em vaig centrar en els estudis, No podia quasi entrenar».

Mar ha hagut de repartir-se entre els entrenaments de la Lliga que va guanyar Amb Victoria. També tenia present l´Individual, del qual va disputar la final contra Ana de Beniparrell. Va caure en una trepidant i intensa partida a Alcàsser. I com no, ja tenia en ment la competició europea. «He entrenat molt. I més en juliol, que vaig dedicar pràcticament tot el mes a la pilota», afegeix.

I tot esforç té la seua recompensa. «Estic molt contenta perquè el treball realitzat durant l´any ha donat els seus fruits». És una jove molt ambiciosa i amb ganes de seguir treballant. «Esta temporada vull centrar-me més en el raspall i l´estiu que ve voldria anar a l´Europeu de joves. El Mundial de 2020 queda lluny, però el tinc al cap».

Això sí, de moment va a fer una pausa. «En agost jugaré alguna partida de festes, però he pensat en dedicar-me a mi mateixa alguns dies i relaxar el ritme d´entrenaments».