La desena edició del Trofeu Diputació de Castelló ja està preparada per a donar el seu tret d’eixida. Ahir es va presentar a la seu de la institució provincial el torneig per a este 2018, que dividirà les tres jornades que el conformen entre els mesos d’agost i setembre.

L’acte va estar presidit pel diputat d’Esports, Luis Martínez, que va assegurar que «ens trobem davant una competició consolidada en la qual s'entremesclen esport, tradició i identitat. La pilota valenciana és una cosa molt nostra, molt arrelada en els nostres pobles, i iniciatives com esta pretenen promocionar i enaltir esta pràctica esportiva declarada Bé d'Interés Cultural».

Tampoc va faltar a la cita Josep Maria Catalunya, com a portaveu de la Fundació per la Pilota Valenciana. «Hi ha una tradició grandíssima per part de la Diputació i del Club de Pilota de Castelló i des de la Fundació, en el nostre primer any des que s'ha constituït, hem volgut participar en esta presentació per a dir en veu alta que estem molt agraïts. Enguany es jugarà als trinquets de Borriol, Borriana i Vila-real, però en pròximes edicions volem estendre el trofeu a altres trinquets», va comentar Catalunya.

Els pilotaris Javi i Carlos van fer de portaveus de tot l’elenc de jugadors que formen part del gran cartell preparat per a este aniversari del trofeu. «És un torneig molt atractiu perquè estan les principals figures del moment. És un trofeu curt, però hi ha tanta qualitat en els equips que està a l'altura d’uns altres de molt prestigi que es disputen en les províncies de València i Alacant», analitzà el mitger de Massalfassar. El pilotari de Genovés va mostrar la seua alegria, tractant-se de l’únic punter que jugarà en esta ocasió. «És una gran satisfacció que et convoquen per a tornejos d'este nivell. Significa que ho estàs fent bé». En el merament esportiu el torneig ha tirat la casa per la finestra i ha volgut comptar amb els millors per a commemorar una edició redona com la dels deu anys. La primera semifinal es jugarà el dilluns 20 d’agost a Borriol, emmarcada en les festes patronals de Sant Bertomeu. A una banda de la corda estaran Pere Roc II i Félix, a l’altra, Genovés II, Raúl i Carlos. Enfrontament potent al qual l’afluència d’espectadors està assegurada. La segona semifinal està programada el 15 de setembre al trinquet de Borriana. Dues parelles seran les protagonistes en esta ocasió.

L’equip format per Soro III i Javi haurà de mesurar forces amb Puchol II i Héctor. Les dues formacions han demostrat en sobrades ocasions la bona compenetració que tenen sobre les lloses.

Els equips vencedors tindran el privilegi d’enfrontar-se en la batalla pel títol. La partida tindrà lloc el dia 21 al trinquet Salvador Sagols de Vila-real.