La localitat d’Oliva encara està de ressaca després de la gran festa que es va viure al trinquet nou amb la celebració de l’homenatge que el Club de Pilota local i la Fundació per la Pilota Valenciana van preparar al gran referent de la modalitat de raspall, Waldo Vila. Molts amics i familiars, així com companys de professió i altres esportistes volgueren estar junt amb la gran llegenda en un dia tan important.

«Per a mi és un xic entranyable, un sol de persona. Amb son pare tenia una relació pràcticament de germans i amb ell quasi de pare i fill, i naturalment m'afegeix al reconeixement. En este homenatge es fusiona el valor de la persona i del pilotari», comentà el Genovés.

Qui tampoc podia amagar l’emoció va ser Isabel Gilabert, mare del gran protagonista de la jornada. «Ha sigut molt emocionant i l'homenatge s'ha fet d'una manera molt bonica. No sé si ha sigut el millor, però el que puc dir és que li he vist partides de molta categoria i a la gent disfrutar amb el seu joc. A més, crec que ha sigut un pilotari amb carisma, que connectava amb l'escala. Sempre he estat orgullosa d'ell i hui ho estic de la pilota en comprovar com s'ha bolcat la gent en el seu homenatge».

Waldo va fer menció de manera especial durant el seu discurs a Malonda, un altre referent del raspall, que només té paraules bones sobre el deu voltes campió individual. «Per a mi és el número u de tots els temps. Ha tingut més mans que tots i li ha pegat per tots els costats. Ho tenia tot: raspada, volea, esquerra... era el més complet de tots».

Per eixe motiu, «era inconcebible que una figura de la seua entitat no tinguera l'oportunitat d'acomiadar-se com correspon a algú tan important, és una llegenda de la pilota», afirmà Moltó, qui el va succeir com a campió individual l’any 2015.

Els companys coincidien a destacar-lo com al millor. «Per sort i desgràcia l'he tastat en la meua última etapa com a professional i era un fenomen. M'haguera agradat que haguera coincidit amb Diego i Pasqual. Ens haurien oferit enfrontaments meravellosos», comentà Juan de Genovés.

«Waldo ha sigut el millor de la història. Ha estat quinze anys sent el millor i això és el que marca a un número u», van ser les paraules de Gorxa. «Un pilotari que sempre ho donava tot i una figura com a persona i jugador. Un exemple a seguir», destacà Francisquet.

No va faltar a la cita el seu amic Andrés Palop, exjugador del Valencia CF. «He volgut viure esta jornada de reconeixement a un gran de l'esport autòcton dels valencians. M'agrada la pilota valenciana, perquè és nostra i perquè és un esport espectacular».

Boniques paraules per a una millor persona que el dimarts tancà de manera definitiva la seua etapa al món professional de la pilota. Un dia molt especial que mai podrà ja oblidar.