La comarca de la Safor serà testimoni de la segona jornada del Trofeu Diputació de València de frontó. Concretament, serà a la localitat de l´Alqueria de la Comtessa on es jugarà l´enfrontament entre les formacions de Vinalesa i Museros.

Este últim equip té al seu abast l´oportunitat de sumar la seua segona victòria a la fase prèvia. Genovés II de Museros aconseguiren la victòria (41-20) a la jornada inaugural davant Bueno i Raúl, representants de la localitat de Vilamarxant.

Va ser a la localitat d´Adrián, i amb un genial començament de la partida anaren escapant-se a poc a poc al marcador, sent els primers a sumar en l´edició d´enguany.

El pilotari de la Costera, en acabar el xoc va assegurar que a la partida de hui «hem d´anar a per totes perquè crec que el pas a la final dependrà d´este enfrontament». Considerà, a més, que «Puchol II i Adrián de Quart són favorits» per a l´últim enfrontament del grup al qual es troben, en la que hauran de mesurar forces amb Bueno i Raúl.

Per la seua part, el jugador de Vinalesa torna a la canxa després d´uns dies de descans. El vigent campió d´este torneig va disputar a principis del mes d´agost l´Europeu de pilota a mà a Holanda, on la Selecció Valenciana aconseguí proclamar-se campiona absoluta.

L´any passat, Puchol II va emportar-se el seu cinqué títol, amb Roberto de Beniparrell. Enguany canvia de company i comptarà amb l´ajuda de tot un referent a les competicions que s´organitzen al llarg de l´any en la modalitat de les tres parets, Adrián de Quart.

«El frontó és una modalitat en la qual jo m´he criat des de menut. Els últims anys he tingut molt bons resultats i m´ho he passat molt bé», comenta el jugador de Vinalesa.

Dels rivals afirma que són «una parella de molt de nivell, i cal estar molt bé per a poder guanyar-los. El Diputació de frontó és un campionat curt i els errors es paguen cars». Destaca, a més, que «desconec el frontó» de l´Alqueria de la Comtessa, al que no ha jugat mai, «però si estem per a jugar, podrem guanyar en qualsevol lloc».

La partida està programada per a les 20:00 hores al frontó municipal de l´Alqueria, on s´espera gran afluència de públic per veure un xoc elèctric que pot ser decisiu per a la classificació.Inici del grup B

Sis són les parelles participants d´esta edició, amb un format de competició al qual es divideixen els equips en dos grups. Les parelles amb millor puntuació de cada grup seran aquelles que es guanyen el privilegi de disputar la final el diumenge dia 9 de setembre al frontó d´Almussafes. Una partida que serà retransmesa per les càmeres de la televisió pública autonòmica À Punt.

Però fins a eixe dia encara queda molt de camí a recórrer. El grup B encara no ha començat eixa batalla d´obstacles fins a desvelar quina serà la parella que jugue pel títol enfront dels millors del grup A.

Seran Pere Roc II i Roberto els que inauguren eixa fase prèvia. La partida tindrà lloc el pròxim diumenge a les 20.00 hores al frontó municipal de la localitat de Vilamarxant.

A la contra tindran a dos joves que són ja una realitat al món de la pilota. Lluis De la Vega i Carlos de Massalfassar caminen en esta ocasió de la mà per fer-se un lloc entre els mestres i demostrar que no estan ací per casualitat.