Els valencians continuem sent la potència més gran de la pilota a mà gràcies al fet que les seleccions masculina i femenina es van proclamar ahir campiones de l´Europeu d´Holanda.

En la competició masculina es va disputar el torneig de llargues. El subcampionat aconseguit, sumat a l´anterior de joc internacional i la victòria en wallball ha fet que es guanye als punts el títol absolut, el de campions d´Europa: 8 en total, pels 7 de Bèlgica i els 4 d´Holanda.

En la fase de classificació el debut va ser contra els de casa, altres que aspiraven a ser campions absoluts com també Bèlgica. Era cosa de tres.

Pigat II, va optar per Martínez, José Luis, Pablo, Santi i Pere Roc II. El quintet va respondre, però els holandesos també. Amb iguals a 4 el seleccionador va donar entrada a Genovés II per José Luis, a més per a traure. L´escaleter reconvertit en banca va ser el revulsiu que buscava el tècnic i la partida va acabar 6-4.

La passada a semifinals es va concretar amb la victòria sobre Anglaterra per 6-0. Poca història i tràmit superat davant un equip que de moment no domina el joc a ratlles.

En la semifinal es va creuar França, que va començar a un nivell que amenaçava la classificació per a la final. Però els valencians es referen de l'1-3 advers i acabaren guanyant 6-3, victòria que atorgava el títol europeu per la derrota d´Holanda contra Bèlgica en l´altra semifinal.

Però quedava el títol parcial més important. A més, la partida contra Bèlgica reeditava la final de llargues del Mundial, que van guanyar els valencians. Esta vegada no es va repetir triomf, però per ben poc (6-5). I la imatge que va oferir la Selecció va ser la pròpia d´uns campions.Les xiques, doble or

Si exitosa ha estat la participació dels xics, el mateix ha succeït amb Ana Belén, Mar, Mónica i Victòria que són campiones compartint el títol amb Holanda per la victòria d´ahir en wallball i el segon lloc en joc internacional. I en el torneig individual, que no puntuava en el global, Mar ha sigut la vencedora.

En el mà a mà de wallball ahir es van jugar les dues partides ajornades el divendres. Primer la segona semifinal, amb la capitana Ana Belén contra la subcampiona del món, Marrit. L´holandesa va guanyar 2-1, però la valenciana va fer que la seua rival suara sang.

Marrit es va trobar en la final amb una altra valenciana Mar, que va véncer 2-0. Després de caure en el primer parcial l´holandesa va abandonar en el segon quan perdia 8-4. Va al·legar molèsties en un dit i preferia reservar-se per a la final per parelles. Una estratègia que no li lleva mèrits al triomf de Mar, que ha estat intractable en el torneig.

I per a culminar un gran Europeu, Ana Belén i Mónica, amb Victòria en la reserva, aconseguiren el títol per parelles, novament amb les amfitriones en la contra, que claudicaren 2-0 perquè les valencianes ho van fer perfecte.

L´expedició torna hui a casa. La previsió és eixir a les 16.00 hores d´Amsterdam i arribar a Manises a les 18.30 hores. La següent cita internacional serà el Mundial de Bèlgica que es jugarà en agost del 2020.