29 de agosto de 2018
29.08.2018
Campionat Individual Bankia

Grup ´de la mort´ a l´Individual

El mà a mà d'escala i corda començarà a Vila-real i acabarà al trinquet Pelayo

29.08.2018 | 11:17
Grup ´de la mort´ a l´Individual

El Campionat Individual Bankia d´escala i corda ja està configurat i, com estava previst, es disputarà amb el mateix format de la competició germana del raspall, conegut des de la setmana passada. Així les coses s´han configurat dos grups, imparell i parell, per a començar amb els 16 pilotaris definitius des dels octaus de final. Els dos camins diferents fins a la final i el fet que tots els participants debuten en la mateixa ronda són dues de les grans novetats d´esta edició, la número trenta-tres.

Per a determinar els emparellaments dels octaus de final s´han designat huit caps de sèrie tenint en compte els resultats obtinguts en la passada campanya i inclús en anteriors, perquè en alguns casos hi havia igualtat. En el grup imparell són Soro III, Puchol II, Genovés II i Santi mentre que en el parell estan Pere Roc II, Fageca, Bueno i Giner.

Cada cap de sèrie anirà a una eliminatòria d´octaus de final i per tant no es trobaran en el debut. Este és l´únic privilegi que tindran els huit millors de la passada campanya, que tradicionalment estaven exempts de jugar les fases inicials. Els seus rivals s´han establert mitjançant sorteig.

El grup imparell el completen Monrabal II i els vencedors de les tres eliminatòries prèvies que s´han de disputar. Una tindrà lloc el 24 de setembre al trinquet de Borriana i enfrontarà a José Salvador contra Pere. Les altres dues estan programades el 27 del mateix mes a Pelayo. Primer jugaran Ferrer contra Álvaro Gimeno i a continuació Francés contra Guillermo.

En el grup parell els rivals dels caps de sèrie són Pablo de Sella, Nacho, Salva i De la Vega.

Amb este nou barem el grup imparell bé es podria denominar com el ´de la mort´ perquè reuneix a tres dels principals aspirants al títol, Soro III, Puchol II i Genovés II. Ara bé, cal tenir en compte que no seran de la partida dos dels semifinalistes de la passada edició: Miguel, que va ser quart i s´ha retirat de la pràctica professional, a més de Marc, que va acabar tercer i ha hagut de renunciar perquè continua lesionat. Si el rest de Montserrat s´haguera recuperat a temps, Puchol II estaria en el grup parell i per tant sí que hi hauria equilibri entre els dos grups.

Si es compleixen els pronòstics, tot i que la del mà a mà és una competició oberta a les sorpreses, el vigent campió i el rest de Vinalesa no es trobarien fins a la semifinal. La primera ´bomba´ del campionat arribaria en els quarts de final d´este grup imparell amb l´hipotètic duel entre Puchol II i Genovés II. El gran beneficiat, sempre en teoria, és Pere Roc II, segon en la passada edició. El de Benidorm té un camí més pla cap a la final tot i que es pot trobar amb alguna pedra que li pot fer entropessar i caure.

El campionat pròpiament dit, sense tindre en compte les esmentades eliminatòries prèvies, començarà el 5 d´octubre a Vila-real i, com és tradició, acabarà a Pelayo el 4 de novembre. A més visitarà els trinquets de Massamagrell, Dénia, Guadassuar, Vilamarxant, Bellreguard, Sueca, Pedreguer i Borriana.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook