Quaranta minuts exactes van necessitar ahir Moltó i Tonet IV per a certificar la seua passada a la final del Trofeu 600 Anys Generalitat Valenciana de raspall La rapidesa amb la qual es va resoldre la primera semifinal al trinquet de Guadassuar i el contundent resultat de 25-0 reflecteix amb fidelitat la superioritat dels vencedors i la feblesa de Sergio i Sanchis.

Però no tot va ser un camí de roses per als ara ja finalistes. En el joc inicial hagueren de despertar després que Sergio i Sanchis es posaren per davant 15-30. Els dos blaus havien començat al seu nivell, amb el rest fent bones les pilotes d'aire i el mitger castigant amb l'esquerra. Moltó es va encarregar de tallar el bon inici dels rivals amb dos quinzes de treta directa. El definitiu va ser de Tonet IV, que va creuar a la perfecció la rematada que li havia propiciat el seu company amb la treta.En el joc següent les forces estigueren molt més equilibrades. Ara eren els blaus els que ocupaven el dau i els que atacaven constantment. Solament este parcial va ocupar la meitat del temps de la partida.

Sergio i Sanchis disposaren de val en quatre ocasions, però els rojos es feren molt forts darrere. Moltó era la diana a la qual s'encaraven els blaus i el de Barxeta responia amb solidesa de totes les maneres imaginables. El públic congregat va reconéixer especialment unes quantes raspades seues que, des del 9, trobaren la llotgeta o la galeria. Tonet IV també va ser clau en la consecució d'este joc, que semblava blau. En el seu cas interceptant la pilota d'aire per a convertir les restades en quinze.

Ja no hi va haver més. Els tres jocs posteriors van ser el tràmit necessari per a arribar a 25. Sergio i Sanchis desaparegueren, cada vegada més. Al punter no li entraven les pilotes en la mà quan intentava parar-les i el rest inclús errava en colpejar de volea, cosa inaudita en Sergio. I com que Moltó i Tonet IV no abaixaren ni un poc les revolucions, el públic s'en va anar a berenar prou abans del previst.

Individual

També en la modalitat de raspall, el quadre definitiu dels participants en l'Individual Bankia es completarà esta vesprada al trinquet de Bellreguard amb l'eliminatòria de la fase prèvia que enfrontarà a Badenes contra Iván, dos dels joves amb més projecció d'esta disciplina.

El rest de Xeraco es evident que està en un escaló superior i ja alterna sovint amb les figures. El pilotari d'Ontinyent, que ve de guanyar el mà a mà de la categoria sub-23, no tardarà en fer-ho si continua amb la progressió que està mostrant. De moment està consolidant-se en les primeres partides. El vencedor serà inclòs en el grup imparell i en els octaus de final haurà de jugar contra Marrahí.