La primera part de la commemoració del 600 aniversari des de la creació de la Generalitat va concloure en la nit del divendres a Piles amb la disputa de la final del trofeu en la modalitat de raspall. Ian i Canaries van proclamar campions en superar a Moltó i Tonet IV per 25-15. La partida va complir amb les expectatives i va satisfer al públic, que es va congregar en gran nombre al trinquet.

Tenint en compte que s'anunciaven quatre de les millors figures de la modalitat, la final va començar amb l'equilibri esperat. Ian i Canari sumaren al rest en el segon val, mentre que Moltó i Tonet IV tingueren un.

Posteriorment, els de darrere van acaparar el protagonisme amb el traure. Ian va estar demolidor i Moltó no tant, però quasi. Amb això, el marcador es va posar en 15-5. La partida corria el perill d'acabar ràpidament si la feta de dau continuava sent tan determinant.

Però no. Ian i Moltó seguiren agafant la responsabilitat, però els intercanvis tornaren, la qual cosa va permetre que Canari i Tonet IV tingueren més presència en una confrontació que sobretot era intensa per la força amb la qual es descarregaven els pilotaris. A partir d'ací es van viure els millors moments de la final, amb Ian i Moltó en pla estel·lar i bé secundats pels seus mitgers. Els després campions es posaren a un joc de la victòria (20-5), però els blaus es resistiren a concedir-la fins que el campió individual va decidir novament amb la treta amb el marcador en 20-15. Ara falta el mateix trofeu en la modalitat d'escala i corda