L'any passat va ser novetat que els participants en els individuals es congregaren al Palau de la Generalitat per a posteriorment posar en la Plaça de la Verge. Ahir es va repetir l'escena, amb bona part dels mateixos actors i uns quants debutants. L'acte sembla que ha quallat i porta camí de convertir-se en tradició.

Primer es va completar la recepció amb el president Ximo Puig, que després de saludar a cada pilotari els va animar a guanyar adeptes. «Són moments interessants per a la pilota. Es molt important que els pilotaris, que sou joves, connecteu amb les persones de la vostra generació i inferiors. Aprofitem el moment valencià perquè també siga el moment de la pilota», assenyalava.

I quina millor manera que fidelitzar a un públic nou que mostrant les teues virtuts. «El nostre és un esport de cavallers. El competidor no és un enemic sinó un adversari digne. Això dignifica la pilota, que és un esport de principis i valors i la diferencia d'altres que tenen unes característiques menys humanes», afegia Puig.

La presència d'autoritats va ser nombrosa. El Conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, el director general de l'Esport, el coordinador de pilota de la Generalitat i els presidents de la Fundació i la Federació de Pilota. També Jaime Casas, representant de Bankia, entitat que ha incrementat la seua aportació. Una bona notícia per als professionals, que volen viure del seu treball. "Bankia continua i continuarà treballant per la pilota valenciana atés que forma part del nostre ADN», apuntava Jaime Casas.

En acabar la recepció, tots a la Plaça de la Verge per a sorprendre a la multitud, la gran majoria estrangers, que es preguntaven qui eren eixos de tan bona planta vestits de blanc i blau. I dos rojos; els campions de l'any passat, Soro III i Soro IIIIanL'acte va acabar amb la foto de família.

Va de bo

En el raspall, la carrera cap a la glòria comença el dilluns a Xeraco on precisament jugarà el defensor del títol. Enfront estarà Canari. A partir d'ací, catorze partides més, sent l'última la final del 28 d'octubre a Bellreguard.

L'Individual Bankia d'escala i cordaarrancarà el 5 d'octubre a Vila-real i acabarà el 4 de novembre a Pelayo. El format és el mateix, amb 16 pilotaris distribuïts en dos grups eixint des dels huitens de final.

En esta competició, però, encara s'han de disputar tres eliminatòries prèvies per a completar el quadre definitiu.

Els duels són: José Salvador contra Pere, que s'enfrontaran el pròxim dilluns a Borriana. I el dilluns de la setmana que ve a Vilamarxant, Ferrer contra Álvaro Gimeno i Francés contra Guillermo.