El passat 15 de desembre el trinquet de Castelló va albergar la confrontació de professionals en què José Salvador i Bueno s'imposaren a De la Vega. Abans es va fer una exhibició a raspall protagonitzada per membres del CRIS de la Creu Roja. L'afluència de públic va estar un èxit.

Esta va ser la primera partida amb d'una iniciativa que pretén acostar a un públic nou a la pilota. Per a aconseguir-ho, una vegada al mes es faran «partides temàtiques que arriben a diferents sectors de la societat i amb diferents modalitats», explica Manolo Marín, del Club Pilotari Castelló.

Ahir es va presentar al Patronat d'Esports de Castelló el calendari per als pròxims tres mesos. El 20 de gener es jugarà al frontó del mateix Parc Sindical on Carlos de Massalfassar i Pasqual de la Pobla s'enfrontaran a Adrián de Museros i Alejandro de Paterna. En febrer, el dia 16 es jugarà a la modalitat de rebot, pròpia de la zona que està en vies de desaparició. I el 25 de març es disputarà el Trofeu Magdalena d'escala i corda, que és la partida més important de l'any a la capital de la Plana. També durant la setmana de festes es realitzaran tallers d'iniciació, partides de xiquetes i xiquets de l'Escola Municipal de Pilota, l'Encontre de pilotaris amb malalties mentals i la tradicional partida d'exhibició entre aficionats a la galotxa.

En un futur s'espera que el trinquet de Castelló tinga més activitat que una partida mensual. «L'objectiu és que el món professional arribe a Castelló de manera constant. Voldríem arribar a una partida per setmana però, de moment, este pas és importantíssim», deia Enric Porcar, regidor d'Esports de Castelló.