La pròxima Copa Diputació de València de raspall Es tracta dels representants de Barxeta, Punxa i Lorja, que ahir es van guanyar la plaça en proclamar-se campions de la Lliga 2. Va ser al trinquet de Castelló de Rugat on van superar a la parella del Genovés.

El primer joc va ser intens i els intercanvis de qualitat. La final havia començat bé, amb Punxa i Lorja sumant al dau per les bones tretes del rest i les millors rematades del mitger, però tenint molta oposició des del rest.

A partir d'ací la partida es va fer cada vegada més roja. Tant, que el marcador es va ficar en 20-5 favorable als ara ja campions. Punxa continuava fent mal amb el traure i al rest colpejava segur, fort i sovint col·locat, en este últim cas per a evitar a Ricardet. Davant, Lorja era un estilet que també parava pilotes compromeses.

En la parella blava hi havia més voluntat que encert, principalment quan es decidien a atacar, i d'ací la folgada diferència i la sensació en el trinquet que la final s'anava a resoldre ràpidament. Però quedava el millor. En el parcial següent, Badenes i Ricardet van tombar un val-30 i lo altre dels rivals i van fer el joc. A continuació se n'anaren al rest sense fer soroll, mirant-se els peus, sabent que els seus rivals podien tancar la partida amb el traure.

I en això que va emergir un Badenes espectacular. El de Xeraco va traure mans de mestre per a evitar quinzes i per a fer-los. I Ricardet es va contagiar. La lluita era titànica i els quinzes blaus, amb la qual cosa es va arribar a la igualada a 20 amb el públic posat en peu aplaudint als dos equips.

Però calia acabar, que algú fora campió. I la resolució va arribar en un altre joc magnífic en el qual primer van tindre val els blaus, però que guanyaren els rojos.

Final d'escala i corda

escala i cordaLa Lliga 2 en la modalitat d'escala i corda conclourà demà a la localitat de Vila-real on l'equip de Pedreguer de Fageca

La competició acaba amb el duel entre els que han sigut els dos millors equips durant tres mesos. Els de la Ribera van ser els líders de la fase regular i la parella alacantina segona mentre que les semifinals les van superar amb solvència.

Darrere són parelles prou diferents. Fageca té més domini de la pilota mentre que José Salvador carrega amb més força.

Més equilibrada està la situació davant pel que fa a la pegada, encara que els de Tomàs II i Nacho també són estils diferents. El de Xalò acatxa la pilota amb una violència que en tenen pocs mitgers mentre Nacho mostra més recursos quan busca el quinze. A més domina la mà esquerra quasi com la dreta.

Del trinquet es podria dir que és un poc favorable a José Salvador i Nacho. I és que l'escaleter és dels pilotaris que s'anuncia més sovint a Vila-real. Però el teòric avantatge està al mig, en les mans de Nacho, perquè el de Beniparrell és dels millors en esta plaça.