Prompte es cantarà el va de bo per a les dues competicions més emblemàtiques de la pilota, els individuals, que ja estan configurats. El torneig d'escala començarà el dimarts 28 a Massamagrell i el de raspall

El sistema de competició serà similar al de l'any passat, quan es va variar el format tradicional, canvi que va ser beneït pels pilotaris i que va agradar al públic. A més a més va propiciar que es donaren no poques sorpreses, amb favorits que van caure de primer moment.

En cada modalitat participaran setze pilotaris. Això des de l'Individual pròpiament dit, des dels huitens de final, perquè el nombre de contendents ha augmentat considerablement i abans s'hauran de disputar sis eliminatòries prèvies d'escala i corda

Els setze jugadors han estat distribuïts en dos grups, parell i imparell, en els quals aniran succeint-se les eliminatòries fins que solament quede un contendent per grup, que es trobaran en la final.

En la competició per dalt corda ja tenen el lloc assegurat en la ronda inicial Puchol II, Pere Roc II, Bueno, Pere, De la Vega, Francés, Pere Roc IIDe la VegaGenovés II, que per este mateix ordre han estat designats caps de sèrie d'acord als mèrits realitzats la passada campanya.

Soro III i Santi també estaran des del principi gràcies als assoliments d'anys anteriors mentre que Marc, Monrabal II, Ferrer, José Salvador, Salva, Jesús de la Baronia, Monrabal IIFagecadisputaran les prèvies que començaran el pròxim divendres a Sueca i Vilamarxant i conclouran el dia 27 a Borriana.

En la competició de raspall els caps de série, d'acord a l'ordre de classificació de l'any passat, són Moltó, Marrahí, Seve, MarrahíIanTots ells començaran des dels huitens de final.

Els protagonistes de les prèvies seran Montaner, Roberto, Miravalles, Badenes, Iván, Lorja, Mario, Sanchis, Brisca, Vicent, Canari, Ximo, BriscaCanariVercher. La primera eliminatòria es jugarà el pròxim dimecres a Castelló de Rugat i l'última el dissabte 1de juny a la Llosa de Ranes.