Fa huit mesos, en l'edició anterior de l'Individual Bankia d'escala i corda, Soro III. Esta va ser la primera gran bomba de la competició perquè el rest de Massamagrell, que defensava el títol, va caure en el seu debut per 60-45.

El destí, els sortejos de les eliminatòries i sobretot les victòries dels dos pilotaris han fet que demà tornen a trobar-se al mateix trinquet de Guadassuar (11:30 hores). Novament és blanc o negre; continuar en la competició o ser eliminat, però amb la diferència que el vencedor accedirà a la gran final del dia 22 a Pelayo. Per a Soro III seria la novena i per a Francés la primera.

Així les coses, la segona semifinal té, a més de l'interés que implica el fet de ser la penúltima partida de la competició, el morbo de presenciar si el súper-campió amb cinc títols es pren la revenja o si el jove de Petrer li ha pres la mesura en el mà a mà.

Francés ha demostrat al llarg de la competició que està al nivell que acostuma, o siga molt bé. A més es juga la passada en el recinte on més li agrada vestir de blanc, eixe on el seu dau encara és més dibuixat i on la seua tècnica li permet encarar-se a la llotgeta o a la galeria amb relativa facilitat. En el camí ha deixat a Álvaro, a qui va superar amb autoritat, i a Pere, contra qui va patir per a guanyar en iguals a 55.

Soro III ha oferit dues versions en les partides que ha completat. Al principi li ha costat arrencar, trobar la ubicació més idònia i els colps guanyadors. Però quan s'ha agafat a jugar, ni Nacho primer ni Pere Roc II posteriorment van poder seguir el seu ritme. En esta altra cara de la moneda ha estat el pilotari que ho passa tot i que és capaç de trencar la pilota amb restades que solament estan a l'abast de les seues mans.