Les primeres jornades del III Campionat Autonòmic de Frare- Trofeu Diputació de Castelló s'han disputat aquest cap de setmana a les localitats de Traiguera i Xert.

Les competicions femenines varen tindre lloc el divendres 28 de Juny, en aquesta jornada participaren les jugadores de tecnificació de la Federació de Pilota Valenciana. A primer hora varen fer un entrenament totes les alumnes de tecnificació juntes. Al finalitzar es va dividir en dos grups, fent un grup de competició A, el qual va jugar en Traiguera, i un grup B, que va jugar en la localitat de Xert.

En 1ª categoria es varen proclamar campiones Aida Vila i Mireia Badia, imposant-se en la final a Carolina Parra i Mónica Moya. Mentre que en la segona varen disputar la final els equips d'Angela de Faura i Marina d'Algimia i l'equip d'Adriana de València i Laura de Alfás. El primer equip es el que es va proclamar campió d'aquesta categoria. Les xiques durant tota la jornada varen demostrar perquè estan a l'élit de la Pilota Valenciana.

Les categories escolars es varen celebrar el dissabte 29. Els benjamins i alevins es disputaren en el Barri d'Anroig de Xert. A Traiguera varen tindre lloc les categories infantils i cadets. Es va tractar d'un dia intens de Pilota, en el que tant els jugadors com els pares varen poder gaudir d'aquest esport i d'una jornada de convivència en la que a banda de jugar a Pilota van poder gaudir de les instal·lacions d'aquestes localitats.

La categoria benjamí es va disputar el dissabte pel matí. Marc García i Pol Guerrero, del CPV Almassora, varen mostrar el gran nivell que tenen guanyant totes les partides que varen jugar, proclamantse campions. La final la varen jugar contra Gabriel Garcia i Salvador Marti, del CPV Castelló. En la categoria aleví, disputada dissabte per la vesprada, varen ser Pau Juarez i Arnau Pérez, del CPV Castelló, els que es varen imposar en la final, contra David Blanch i Pol Guerrero, del CPV Almassora, els quals varen fer un gran campionat.

A Traiguera el dissabte pel matí va tindre lloc la categoria infantil, en la qual guanyà Alvaro Mañas, del CPV Vila-real, a Pepe Vila, del mateix club. Finalment per la vesprada va arribar el torn dels cadets, categoria en la que es va imposar Diego López, del CPV Onda, al seu company de club Juan Carrillo. Les altres categories es jugaran en juliol, el dia 19 ho faran els alumnes del CESPIVA, el dia 20 les categories federades. I finalment les categories recreatives tancaran aquesta edició de l'Autonòmic de Frares el dia 21 de juliol.