La figura del Nel de Murla, que vigila des de la galeria d'honor del trinquet Pelayo de València, tindrà durant el dia de hui una rellevància més especial, si cap, a la localitat alacantina.

Amb motiu del cinquanta aniversari del trofeu que porta el seu nom, a Murla s'ha preparat un complet programa d'activitats entorn de la pilota valenciana en tots els seus vessants.

A les 11:00 hores, Mireia, Erika i Judith jugaran a raspall contra Aida i Fanni al carrer de Dalt. Una hora més tard serà el torn de les llargues amb jugadors de partides històriques. La formació de John, Mengual, Eduardo i Lluís s'enfrontarà a la de Pepe, Vicent, Saoro de Benassau i Eugeni d'Orba.

El caràcter festiu no abandonarà en cap moment la jornada preparada. Després del dinar i la batucada que s'ha organitzat per la localitat, serà de nou el torn de la modalitat mare de la pilota valenciana, el joc a llargues.

Amb un aniversari tan especial com el que commemora els cinquanta anys del Trofeu el Nel de Murla, el cartell de la partida preparada barreja a pilotaris professionals i a especialistes de les llargues que estan en un nivell de forma envejable.

Àngel, Félix, Giner i Adrià formaran equip per a mesurar forces contra el conjunt de Màlia, Santi, Héctor i Andreu. L'epicentre de la pilota estarà hui a Murla.

'La pilota grossa'

A les 13:00 hores s'obriran les portes de l'edifici polivalent del poble per a dur a terme la presentació del llibre 'La pilota grossa', obra de Víctor Agulló i Josep M. Congost.