La modalitat de raspall va posar ahir en marxa la cinquena edició de la Copa Caixa Popular - Trofeu Diputació de València. El primer escenari d'enguany va ser el trinquet del Genovés, que també serà l'últim, ja que va ser escollit com a seu de la final.

La vesprada del divendres va congregar a les formacions representants de Villanueva de Castellón, amb Marrahí. La primera victòria, i per tant, els primers dos punts, van ser per a la dupla de Marrahí, gràcies al marcador de 25-15 amb què posaren el punt final a la partida.

Van ser els vencedors de la vesprada els que van estrenar l'electrònic, després d'una intensa lluita de Néstor amb els dos adversaris. En passar els blaus al dau, van canviar de pilota per tractar d'evitar que els rivals continuaren amb la seua dinàmica anotadora. I no es van equivocar.

Un únic quinze va sumar la parella amb samarreta roja. La potència amb què Sanchis raspava la pilota va deixar als contrincants sense opcions de posar la mà i frenar eixes escomeses amb l'esquerra del de Montesa. Amb iguals a 5 al marcador, es va disputar, probablement, el joc més renyit de la partida. Una autèntica lluita aèria dels restos va despertar l'ovació d'un públic amb moltes ganes de veure pilota. A més, l'actuació de Sanchis obligant a la parella contrària a desplaçar-se per la canxa va afavorir que rematara bonics quinzes. Un d'ells, materialitzat després de conduir a Marrahí i a Néstor pràcticament fins al 5 i tancar la jugada enviant la pilota cap al dau.

Els jocs van anar caient de manera alterna, produint-se la igualada a 15. A partir d'ací, el color de l'encontre va ser roig. Marrahí va liderar quasi a la perfecció a l'equip, cobrint algunes errades puntuals del mitger de Pego.

Va ser precisament Néstor l'encarregat de tancar la batalla amb el quinze que els va donar la victòria. Els derrotats no se n'anaren a casa amb les mans buides, ja que la normativa atorga un punt a aquells que arriben a 15 en el marcador.

La Copa de raspall continua esta vesprada en el trinquet el Zurdo de Bellreguard. Brisca, campió de 2018, comença allí la defensa del títol. Enguany jugarà amb Vercher com a rest.

A la contra tindran a Pablo i Tonet IV, dos joves ambiciosos cada vegada que tenen la pilota a la mà. La segona partida 'copera' està programada per a les 18.30 hores, després de l'enfrontament previ de juvenils.