Dijous que ve comença la competició femenina més important, el Campionat Individual de Raspall Aquesta temporada hi ha rècord de participació, amb 21 jugadores que lluitaran per aquest prestigiós títol del dijous 12 de setembre fins al diumenge 15.

La competició visitara els trinquets de El Genovés. Es disputaran un total de 21 partides durant aquestes sis intenses setmanes de competició.

Les grans favorites son Mar de Bicorp, subcampiona de 2018, Victòria de València, Aida de Moixent, Amparo de Montcada, Erika i Myriam d'Alqueria d'Asnar que a priori són les jugadores que participen que millors resultats han aconseguit en els últims anys en les competicions individuals de la Federació de Pilota Valenciana, entitat que porta més d'una dècada apostant per l'esport femení al costat de les escoles i clubs.

Aquesta temporada debuten 10 jugadores en aquesta competició: Adriana de València, Andrea de Quatretonda, Carol d'Alaquàs, Irene de Massamagrell, Laura d'Alfàs del Pi, Mamen de Meliana, Marta de Tavernes Blanques, Miranda de Bicorp, Mireia de Massamagrell i Paula de Tavenes Blanques.

El dijous a partir de les 17 hores, es jugaran les primeres cinc partides de la competició. S'enfrontaran Natalia contra Carol, Mamen contra Adriana, Paula contra Cristina, Marta contra Miranda i Andrea contra Mireia.

Divendres passat es va presentar al pati Gòtic del Palau de la Generalitat Valenciana, amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, la directora Comercial de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Rosa Piqueras, la secretària autonòmica de Cultura de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit; el president de la Federació de Pilota Valenciana (FPV), José Daniel Sanjuán. També van acudir el coordinador de Pilota Valenciana de la Generalitat, Sebastià Giner, el vicepresident de la Fundació per la Pilota Valenciana (Funpival), José María Catalunya i el director del Cespiva i escoles de tecnificació, Álvaro Navarro Serra.

Tots van ressaltar l'important paper de la dona en el nostre esport autòcton i que amb la col·laboració de la Federació, administracions publiques i patrocinadors aquesta ha de continuar creixent.