Badenes i Seve van caure en la seua partida de debut en la Copa Caixa Popular de raspall En el resultat van influir unes molèsties físiques del mitger. En la segona partida també van perdre, però van sumar 1 punt. La millora va ser evident, ara amb Seve molt a prop del seu nivell. I ahir van guanyar per 25-5 a Castelló de Rugat davant Moltó i Lorja. Continua, per tant, la progressió ascendent de l'equip de Xeraco, que ja té pinta de poder ser considerat un dels aspirants a arribar lluny.

Seve va tindre molt a veure en el fet que l'equip del campió individual solament anotara un joc. El mitger va trobar la llotgeta amb eficàcia, va ajustar les rematades a la careta i va utilitzar la muralla com a recurs ofensiu. A més va evitar a Lorja i obligava a Moltó a ser la punta de llança des del fons del trinquet.

Però la victòria va ser cosa de dos, perquè Badenes va ser el rest segur que necessita un mitger que juga decididament a l'atac. Les restades del pilotari de Xeraco van ser poderoses i sobretot va destacar en tornar les pilotes que arriben baix l'escala, que generalment solen acabar en quinze. Per moments també va aportar en la faceta ofensiva i les seues tretes van ser un problema per als rivals.

Moltó i Lorja començaren bé, però es van apagar a poc a poc. El número u, encara que va complir, no va tindre el seu millor dia. Li va faltar contundència, que és una qualitat que generalment li sobra. Davant, Lorja no va poder entrar en joc tot el que haguera volgut perquè Badenes i Seve van saber salvar-lo en nombroses ocasions.

La competició continuarà demà al trinquet de Piles, ara amb partida corresponent al Grup A que enfrontarà a l'equip del Genovés de Sergio i Sanchis contra el d'Oliva amb Vercher i Brisca. També demà començarà la tercera jornada de la Copa d'escala i corda. Serà a Sueca on la parella de Pedreguer de Francés i Pere jugarà contra la de Montserrat amb Marc i Javi.

Els millors de l'any

Moltó i Seve també van ser protagonistes ahir, encara que des de la distància, del començament dels actes del Dia de la Pilota. El rest de Barxeta ha estat premiat per la Federació com a millor professional del raspall i el mitger ha estat designat el millor jove d'esta modalitat.

Els premis als millors pilotaris de l'any es van lliurar al Complex Esportiu la Petxina. En escala i corda, Félix ha estat guardonat com el millor de l'any mentre que De la Vega és el jove més destacat. En la pilota femenina, el premi a la millor ha recaigut en Victoria. A més es va reconéixer la trajectòria de José Antonio Montesa, es va premiar la tasca dels clubs de Mutxamel i Amics de la Ribera i l'Ajuntament de Massalfassar va rebre el guardó de promoció esportiva.