La Federació de Pilota Valenciana (FEDPIVAL) és un exemple clar d'èxit a la integració real i normalització de les dones a un esport. La pilota, com a esport tradicional i de forma molt semblant a la majoria d'esports, tenia el prejudici de ser un esport eminentment masculí, però gràcies als esforços i campanyes de la FEDPIVAL des dels anys noranta del segle passat hui dia la realitat és totalment diferent i gens envejable a molts altres esports moderns.

La pilota actual és sinònim d'igualtat, hui en dia quasi la meitat dels jugadors/es de modalitats com el raspall són dones. Amb primeres categories de competicions oficials que creen gran expectació mediàtica a publicacions i televisions, a més, de comptar amb el recolzament de grans espònsors.

Són molts els clubs arreu de la Comunitat Valenciana, i les escoles municipals del cap i casal, que hi participen a les competicions dels JECV i destaquen per la seua tasca de promoció femenina des de fa anys. Tant és així, que hi ha jugadores que ja formen part important de la història del nostre esport o són les grans referents a campionats internacionals a dia de hui, tot i la seua joventut.

La junta directiva actual és un reflex d'eixe treball de dècades, amb una composició de vicepresidentes de totes les edats que superen el 50% dels membres.

En l'àmbit internacional la pilota a mà valenciana ha sigut una de les majors impulsores i promotores per a l'ampliació dels campionats mundials i europeus amb categories femenines també, sent la selecció internacional femenina la qui més premis ha rebut de tots els altres combinats internacionals des de l'any 2010.