La conclusió de la Copa ha deixat a la primera línia del raspall. Serà fins al pròxim dimecres dia 13, quan s'ha programat al trinquet de Guadassuar la jornada inaugural del Torneig Mancomunitats.

El trofeu, de nova creació, és conseqüència del canvi en la política de gestió de la temporada professional per part de la Fundació. Segons va explicar esta entitat a principis d'any en la presentació del seu projecte per al curs 2019, la proliferació de tornejos curts implicava caure en la reiteració i la idea era aglutinar la majoria d'ells en altres de més durada i major rellevància.

Així va succeir quan van acabar les lligues i va arribar el Trofeu Fundació, que es va disputar en les modalitats d'escala i cordaTres de les signatures que més suport donen a la pilota professional des de fa anys, Masymas, Savipecho i la Fundació José Luis López, van cedir el seu espai de solament tres dies per a compartir-ho, amb la incorporació de Baleària, en un campionat nou es prolongarà per espai d'un mes.

El mateix o una cosa semblant passarà amb el Torneig Mancomunitats, encara que solament en la disciplina de raspall. L'escala i corda també tindrà un campionat d'este estil quan acabe la Copa, que el pròxim diumenge completarà la final al trinquet de Guadassuar amb l'enfrontament de Puchol II i Tomàs II contra De la Vega i Javi.

El Torneig Mancomunitats és fruit de la unió dels trofeus Mancomunitat de la Ribera Alta, Safor i la Costera-Canal. Les tres entitats estaran representades amb dos equips, un per cada grup que s'ha configurat. Els conjunts, tots trios, s'han fet de manera que, almenys un pilotari, és natural de la mancomunitat a la qual representarà. En dos dels equips falta determinar qui serà el rest i el punter. Estes dues places s'han reservat per als campions de la Copa 2 de raspall, que ja afronta el seu tram final.

La configuració dels equips del Grup A és la següent: Ribera Alta: Ian, Sanchis i Lorja; Safor: Pablo, Brisca i Néstor; Costera-Canal: Moltó, Roberto i el mitger campió de la Copa 2.

En el Grup B, els participants són: Ribera Alta: Punxa, Seve i Gabi; Safor: Marrahí, Canari i Ibiza; Costera-Canal: Rest campió de la Copa 2, Tonet IV i Raúl.

Pel que fa al sistema de competició, en cada grup es jugarà un triangular i els dos equips amb millor puntuació accediran a les semifinals. Les partides es jugaran a 6 jocs, un més del que és habitual, el trio vencedor aconseguirà 2 punts i el derrotat sumarà 1 punt si arriba al joc 20. La final tindrà lloc el 8 de desembre al trinquet de Xeraco.