Els dissabtes és habitual que en la partida estel·lar del trinquet de Bellreguard es programe als Moltó, Marrahí, Brisca, Tonet IV i companyia. És a dir, als grans exponents de la modalitat del raspall. Hui no. En este cas, el cartell anuncia a Iván i Gabi contra Ximo i Ibiza. A l'equip d'Ontinyent contra el de Xeraco. És la final de la Copa 2 Caixa popular de raspall.

Els gestors del trinquet del Bellreguard podrien haver negociat amb la Fundació fer la final en la primera partida de la vesprada i reservar la segona a les figures del moment. D'esta manera s'haurien assegurat una sessió de ple pràcticament segur. Però no.

Els germans Peris van proposar dedicar tota la jornada a la Copa 2, amb la confrontació pel títol com a plat fort i que en la prèvia es jugara la final de consolació i a l'organització li va semblar una magnífica idea. I en veritat ho és. O almenys és una decisió que s'ha de destacar i lloar. Perquè les joves promeses tindran hui el tractament dels pilotaris consagrats. Perquè a banda del premi de la competició s'ha afegit un altre, el del reconeixement.

Reconeixement a l'esforç i la dedicació dels joves que aspiren a pujar a l'escaló immediatament superior. I a les bones actuacions que ha oferit la competició durant un poc d'un mes. És una final de futur perquè, molt probablement, Iván, Gabi, Ximo i Ibiza seran prompte els companys habituals dels esmentats Moltó, Marrahí, Tonet IV o Brisca. Ja ho són de tant en tant, perquè qualitat i mans en tenen; perquè també són realitats de present. Solament falta que es facen un poc més. La desitjada consolidació.

A Iván i Gabi els va costar un poc agafar-se a la competició. Els resultats no van acompanyar en la primera meitat de la fase regular i això va fer que s'apuntara a altres formacions com a possibles candidates al títol. Però una progressió meteòrica ha situat a la parella d'Ontinyent en la final, a més amb tot mereixement.

La de Ximo i Ibiza ha estat una trajectòria més regular. Un dia es podia guanyar i un altre perdre, però la parella sempre donava la sensació de ser consistent, perillosa. Ja en semifinals, els representants de Xeraco van donar el colp més fort damunt la taula després de guanyar per 25-15 al que ha estat el millor equip de la fase regular, el de Vicent i Murcianet.

Vicent i Murcianet, que obriran la sessió al trinquet de Bellreguard per a mesurar les seues forces davant Salelles II i Marc. Esta és la final de consolació, la partida pel tercer i quart lloc. També és un duel interessant i també són quatre joves que estan cridats a fer coses importants en l'àmbit professional del raspall.